Mens/Maatschappij

Voor iedereen een warme winter dank zij MIAW

warme winter
Kleding bij MIAW voor een warme winter

Voor iedereen een warme winter
Op de Facebookpagina van MIAW werd op 7 december een oproep geplaatst:
Dit jaar zijn er weer meer mensen die de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen. Of je nu dakloos bent, thuisloos, of gewoon een te kleine beurs hebt om voor jezelf of je geliefden de benodigdheden voor een warme winter aan te schaffen, wij vinden dat je daar recht op hebt!

Tegelijkertijd weten we dat heel veel mensen wel meer dan één jas in de gang hebben hangen, of wat truien over hebben. En dan hebben we het nog niet over allerlei andere dingen waar je jezelf warm mee kunt kleden of waar je samen plezier van kunt hebben (speelgoed of knuffels bijvoorbeeld). Wij vragen je nog eens goed te kijken naar wat je allemaal (teveel) hebt en het te delen met hun, die het moeilijker hebben deze winter.

warme winter
Dozen en rekken vol: ook kinderkleding

 

warme winterKom het bij MIAW brengen. Voor de derde keer zamelen we winterbenodigheden in, om ze dit jaar op 22 december uit te gaan delen! In 2019 deden we het op de Bibliotheekbrug, in 2020 bij Haagse Harry, maar dit jaar doen we het bij MIAW zelf! Het maakt dan niet uit wat voor weer het wordt (we hebben dan bijvoorbeeld geen last van de regen zoals in de voorgaande jaren) en kunnen er al met al, uiteraard met inachtneming van de regels, een gezelliger moment van maken. Het zal een doorloop worden, mondkapjes binnen verplicht en ook de anderhalve meter zal goed in de gaten worden gehouden.
En zo gebeurde het.
Op 22 december werden allemaal warme kleren uitgedeeld.
Niet zoals eigenlijk de bedoeling was, met warme koffie/chocola en/of limonade (wegens de beperkingen) maar wél bij MIAW. En niet binnen, maar buiten bij de winkel aan de Noordwal.
Ik zag veel mensen in de korte tijd dat ik er was. Blije mensen die allemaal wat van hun gading vonden. Ook kinderen, die maar al te graag even hun jas uit deden ondanks de kou om wat te passen.
Nu, dan kan je wel zeggen dat het weer heel geslaagd is geweest!
Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.