Natuur/milieu

Vliegende mierenEén keer per jaar, meestal op een broeierige dag, is er een massale ‘uittocht’; de vliegende mieren. Ik kan me herinneren, dat het net lijkt, of ze allemaal op één dag tegelijk uitzwermen.
Meestal valt in de dagen erop regen….
Zondagavond, tijdens Parkpop vloog de ene vliegende mier na de andere tegen me op.
Ergens vond ik het jammer; ik vind het altijd een machtig gezicht de mieren uit hun ondergrondse gangen te zien kruipen en de lucht in te gaan. Graag had ik het willen bekijken, dat ging dit jaar dus niet door.
Een paar dagen eerder had ik in mijn tuin al een grote groep mieren aangetroffen, die de larven buiten hadden neergelegd onder een schepje dat ik had laten liggen. Natuurlijk heb ik nadat ik een foto had gemaakt dit schepje weer teruggelegd.
Gisteravond werd ik door mijn man geroepen. Wat bleek? In onze tuin (waar ook heel veel mierenkolonies zijn) waren weer vliegende mieren. Ik vond het vreemd; ik dacht dat ze alsof ze elkaar een teken gaven, allemaal tegelijk uitkwamen!
Snel een paar foto’s geprobeerd te maken, wat geen sinecure was met de Panasonic (mijn Canon was nog vol).
Toen ik ze vanmorgen uploadde was ik nog verbaasder; het waren geen ‘gewone’ zwarte huis-tuin-en keuken mieren, maar gele (weide) mieren!
Die had ik dit jaar nog niet aangetroffen in de tuin.
Zou dat de reden zijn geweest, dat ze een dag later waren uitgevlogen? Dat ze later uitvliegen?Please follow and like us:

Eén reactie

  • tagrijn

    Absurd is dat. Ze vliegen dus overal tegelijk uit. Zondag op een terras in het centrum van Leiden zag je iedereen om zich heen slaan om die dingen van het lijf te houden. De natuur heeft vreemde kostgangers.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.