Stadsnieuws

Verkopers Haagse Markt woedend op de gemeente

Toen nog in Pais en Vree

Schrijf ik in mijn derde jaaroverzicht nog over de Haagse Markt aan de Herman Costerstraat, dat nog niets bekend is over wanneer en hoe de gang van zaken zal zijn met betrekking tot de komende herinrichting van de Haagse Markt, blijkt nu, dat het stadsbestuur een grens aan het aantal ondernemers per branche op de markt gaat stellen. Dit gaat al op 1 januari van het komend jaar in!
Met deze maatregel zou een evenwichtige verhouding ontstaan tussen vraag en aanbod. Maar volgens de verkopers verdwijnt op deze manier twintig procent van de kramen.
De marktkooplui zijn woedend op de gemeente.
Honderd van hen trekken daarom donderdag naar het stadhuis om Kool een petitie met 200 protesthandtekeningen aan te bieden.
Zorgt de concurrentie niet mede voor lagere prijzen?
“Op de markt is was uw gulden een daalder waard!”

Please follow and like us:

2 reacties

 • Jan

  Ik snap de boosheid wel, maar ik denk dat het wel kan helpen die branchering. Het verhaal dat veel concurrentie zaken goedkoper maakt is een beetje achterhaald. In het midden en kleinbedrijf zijn de doelgroepen vaak te klein om daar dan maar erg veel kooplieden met hetzelfde goederen arsenaal tegenover te zetten. Het koopgedrag van de consument is ook veranderd namelijk.

 • Geertje

  Niet helemaal Jan, want op de markt is de situatie anders dan in een winkelstraat.
  Zoals ik, ik koop de ene groente hier, de andere daar; gewoon, omdat de een beter of juist goedkoper is (en soms kwaliteit van ondergeschikter belang is).
  Hetzelfde geldt voor fruit, maar ook kleding enz.
  Juist de keuzevrijheid is zo lekker op de markt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.