computer/internet

Verdrijft Twitter de weblog?In mijn balk rechts staan veel mensen van wie ik de blog bijna dagelijks lees.
Reageren heb ik helaas weinig tijd voor in alle hectiek thuis, maar ik blijf het zalig vinden tussen het huishouden, fotograferen, praten met de kinderen (natuurlijk ook het bijhouden van mijn eigen weblog) en ga zo maar door te surfen tussen de verschillende nieuwssites en blogs.
Soms voelt het bijna als een soort vriendschap; je deelt ervaringen ‘op afstand’.
Steeds meer zie ik, dat weblogs doodbloeden.
Jammer vind ik dat; want elke blog heeft voor mij waarde.


Mooie foto’s, persoonlijke verhalen, prachtige uitstapjes, wetenswaardigheden, nieuws met nét die andere invalshoek; elke blog heeft een kwaliteit.

Gaat twitter de blogs verdrijven?
Natuurlijk is twitter een geweldig social media.
Maar het gaat razendsnel. Je krijgt niet de tijd je eigen verhaal kalm te overwegen en het aantal leestekens is al helemaal beperkt.
Twitter vind ik persoonlijk heerlijk ernaast te doen, maar niet als hoofdzaak.

Gelukkig zijn er nog steeds mensen die er hetzelfde over denken en hun weblog regelmatig updaten, zodat je nog van veel blogs kan genieten.
Bijvoorbeeld een mooie fotoweblog kijk eens naar H@@peetje of Dit is Den Haag, wil je liever genieten van een fotoblog met (persoonlijke) verhalen? Kijk eens bij Hanny. Voor een blog vol met opzienbarend nieuws, kijk bij Madbello. En zo kan ik nog even doorgaan. Sorry voor wie niet is genoemd hier, maar het is maar een heel kleine selectie; ik verwijs lezers naar de lijst met andere linken (die helaas weer geminimaliseerd moet worden).Please follow and like us:

2 reacties

 • Ferry

  Naast de reguliere nieuwsite zoals b.v. nrc.nl of AD.nl kijk ik graag ook nog even op haagsallerlei.nl
  Voor het “kleine” haagse nieuws dichtbij of wat verder weg.
  Hoop dat hij nog even blijft bestaan ofschoon ik besef dat het onderhouden van een dergelijk blog veel energie kost die je ook weer op moet kunnen brengen .
  Zeker wanneer je de actualiteit zo veel mogelijk wil volgen.
  Staan er op welke blog dan ook , op een gegeven moment berichten van maanden oud ,dan haken veel (rea)gluurders vanzelf af is mijn gevoel.

 • madbello

  Twitter zal het bloggen nooit vervangen, al is het bij mij meer een integratie van mekaar, niet relevante dingen doe ik lekker op Twitter en toch zichtbaar op het blog. Maar is wel zo dat door Twitter de blog frequentie een stuk minder is geworden omdat de onbelangrijke dingen van het leven sneller en makkelijk op Twitter kan lozen.

  Nog bedankt voor de eervolle vermelding 😉 xxx

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.