Stadsnieuws,  Wijknieuws

Update Zuidwest Nieuws

Hier schreef ik al dat zodra ik meer informatie kreeg over Zuidwest Nieuws ik een vervolg zou schrijven over dit wijkblad.
Inderdaad is deze wijkkrant na de vakantiestop opgehouden te bestaan.
Een enorme strop voor alle overige medewerkers die zo’n 20 jaar werkten aan een informatief blad met nieuws uit de diverse Haagse regio’s. Maar ook een groot gemis voor de huishoudens waar dit blad door velen ‘verslonden’ werd.

Frans Leijendekkers (indertijd werkzaam bij Zuidwest Nieuws) trok zich dit enorm aan en heeft letterlijk zijn nek uitgestoken.


Met diverse instanties en ondernemers die in Zuidwest Nieuws reclameboodschappen plaatsten is hij om de tafel gaan zitten en heeft een eigen krant (die dus verder niets met het Zuidwest Nieuws te maken heeft) opgericht: de Zuidwester krant.
Ook deze heeft eenzelfde oplage en valt in de bus in het hele verspreidingsgebied van het ‘oude’ weekblad.

Ik wens de Zuidwester krant heel veel succes. Voor alle medewerkers die samen met Frans Leijendekkers ‘dit avontuur zijn aangegaan’ en met veel enthousiasme werken aan dit nieuwe wijkblad hoop ik dat deze krant altijd in onze bus zal blijven vallen. Want zo plots op straat komen te staan na zo’n lange tijd bij Zuidwest Nieuws te hebben gewerkt is waardeloos. En als ik heel eerlijk ben; het nieuwe blad sprankelt.
Ook online is deze, zoals je ziet in de vervangende link in de rechter kolom, te volgen.Please follow and like us:

2 reacties

 • Ton van Zeijl

  Hi
  Ik ben een van de oprichters van Waterpop en oud bestuurder van Nederland drie in Kwintheul. Ik ben een historisch stuk aan het maken over de geschiedenis van Vivax, Ned3 en Waterpop en kwam in het archief een artikel tegen van 27 september 1996 over Ned3 enTon van der Scheer. Ik vraag mij af of er nog meer bestaat in het (mogelijke) archief van deze krant en of ik daar inzage in kan krijgen. Ik zie graag een reactie tegemoed.

  Vriendelijke groet

 • admin

  Beste Ton,
  Helaas! Online zal je weinig meer kunnen vinden. Op mijn blog is het oudste bericht van 2009.
  Wat je kan proberen is op de site van Delpher te zoeken: deze site heeft erg veel.
  //www.delpher.nl/

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.