Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Twaalfhonderd scholieren bij vijfde VredesloopVandaag is het de Internationale Dag van de Vrede.
Ik vind dit een belangrijke dag.
Maar ook voor kinderen, tenslotte zijn zij de toekomst. Het is dan ook goed ze zoveel mogelijk mee te geven, dat juist zij leren, dat rvede niet vanzelfsprekend is.
De initiator van deze dag zegt dan ook ongeveer; ”Kinderen kun je nog vormen; zij zijn niet opgegroeid met oorlog. Volwassenen wel. Begin dus met de kinderen, dan is de kans het grootst dat we ooit leven in een wereld zonder oorlog.
Bijna twaalfhonderd schoolkinderen en diverse bekende Nederlanders namen vanochtend dan ook deel aan de vijfde Vredesloop in Den Haag.
Vandaag vierde Den Haag, de Internationale Stad van Vrede en Recht, de Internationale Dag van de Vrede 2012. Vanochtend verzamelden zich vanaf 8.30 uur bijna twaalfhonderd Engelse, Franse, Hindoestaanse en Nederlandse schoolkinderen in de tuin van het Vredespaleis. Na korte speeches van burgemeester Van Aartsen, wethouder Van Engelshoven, vice-president ICJ en rechter Bernardo Sepúlveda-Amor, actrice Vera van der Horst (Spangas) en presentator Ewout Genemans (Willem Wever)
lieten de scholieren allemaal een witte ballon los. De burgemeester en de wethouder staken vervolgens
de vredesvlam aan en gaven om 9.30 uur het startsein voor de vijfde Vredesloop.
Met de tocht naar het mini-Vredespaleis in Madurodam vroegen de kinderen, die vele spandoeken droegen, aandacht voor het lot van hun leeftijdsgenoten in oorlogs- en conflictgebieden.
Aan de Vredesloop namen diverse bekende Nederlanders deel. Behalve de Haagse burgemeester en wethouder, Vera van der Horst en Ewout Genemans ook spelers van ADO Den Haag en de Hagenezen Tony en Bibi, beter bekend als Sterretje en Kabouter uit Oh Oh Cherso ewn Rene Bom (Haagse Nachburgemeester). Hierboven staan ze op de foto; nadat het winnende spandoek was gekozen die de schoolkinderen hadden gemaakt.
En hier nog een foto van Rene Bom, Sterretje en Ali B
Een steltloper hield het spandoek dat gewonnen had omhoog; deze klas won een gratis bezoek aan de ministad.
De tocht eindigde om 10.15 uur met een spetterend optreden van Ali B en scholieren die een vredesrap zongen. Vanzelfsprekend waren de kinderen dolenthousiast.Please follow and like us:

2 reacties

  • Ferry

    Walgelijk die hypocriet van Aartsen met zijn vredesvlam , op de koekamp Iraakse vluchtelingen laten creperen in de regen wind en kou …dat is óók de burgervader !! Shame Shame Shame !!

  • Ferry

    Inmiddels is de heer van Aartsen door de rechter op zijn plaats gezet en mogen de mensen op dat veldje bij het centraal station een betere tent neerzetten die hen meer beschut tegen de weersomstandigheden.
    Daarmee is het probleem niet opgelost , die is aan de politiek , maar het risico voor de demonstranten om ziek te worden is gelukkig wel verminderd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.