Wijknieuws

Tsunami van Oost-Europeanen
Wethouder Norder waarschuwt voor een “tsunami” van “Oost-Europeanen” in Den Haag in de Volkskrant (lees hier het artikel).
Dat er problemen zijn ontken ik niet. Ook hier in Zuidwest Den Haag zie je vele auto’s met kentekens uit Polen, Bulgarije enz.
Vaak hoor ik geluiden, dat huizen worden onderverhuurd aan deze mensen. Niet een of twee mensen wonen dan in zo’n pand, maar veel te veel, om het netjes uit te drukken; ik denk dat huisjesmelkers blij zijn met deze werklui!
Maar om de term “tsunami” te gebruiken vind ik wel erg uit zijn verband getrokken.


Weer heeft Den Haag (het Westland ligt er vlak naast!), te kampen met het probleem van “gastarbeiders” (lees ook mijn blog “Nederland wist niks van Islam”).
Weer hebben we te maken met integratie.
Naar mijn mening zullen de meeste mensen worden gehuisvest in de “krachtwijken” en vanzelfsprekend voornamelijk Den Haag Zuidwest. Wat gebeurt er met deze wijken?
Een voorbeeld, de kinderen van deze mensen moeten naar school, hoe zullen scholen dit opvangen? Gaat het niveau niet achteruit? Ik vind dat de kwaliteit van het Nederlands nu al beneden alle peil is als ik zie hoeveel spelfouten er worden gemaakt en hoe slecht de kennis van onze taal is van menig kind.

In de Uithof, waar zich vroeger de tennisbanen bevonden worden, zullen als het aan wethouder Norder ligt, binnenkort containers (woonunits) worden geplaatst waar zo’n 350 Oost-Europeanen gaan wonen.
Jobcenter heeft namelijk een bouwvergunning aangevraagd om in totaal 12 zogenaamde prefab gebouwen neer te zetten met ruimte voor 30 personen per unit. Per maand wordt per persoon € 300 huur van het salaris afgehouden, wat dus per unit een behoorlijk bedrag oplevert! Ook zal er een kantine worden geplaatst, waar een man of 400 gebruik van kan maken.
Het hele terrein zal worden omsloten door een omheining, compleet met wachtpost, camera’s en een afgesloten toegangshek.

Wethouder Norder, die zelf al spreekt over de huidige overlast (drankproblemen, integratie enz.), vindt dat kennelijk voor Den Haag Zuidwest geen probleem en omarmt de oplossing van de woonunits.
De bewonerscommissies van de Lozerlaanflats, Vrederust en Bouwlust hebben echter bij de Gemeenteraad bezwaar gemaakt tegen dit plan en gaan ook bezwaar maken tegen de bouwvergunning.

Zij zeggen, en mijns inziens terecht, dat “de leefbaarheid in de hele omgeving verder zal dalen door de huisvesting van zo’n grote groep. Den Haag Zuidwest levert al een grote bijdrage aan de huisvesting van bijzondere doelgroepen, zoals een woonwagenkamp (ehm…. wilde wethouder Norder niet al af van de “pipo’s”? Hoe wil hij dit “kamp” nu moreel verantwoorden? Red.) en diverse woongroepen voor dak- en thuislozen, ex-psychiatrische patiënten en voor mensen met een lichte geestelijke beperking”.

Ik ben heel benieuwd naar de afloop.
Zelf vind ik, dat je je ogen niet mag sluiten voor het probleem, maar een dergelijk “kamp” plaatsen in een omgeving waar zoveel mensen komen voor hun ontspanning (een natuurgebied nota bene!) vind ik beneden alle peil.
Met daarbij, hoe kan je nog integratie bevorderen, als je zoveel mensen zo dicht op elkaar plaatst.

Waarbij ik nog één laatste opmerking wil plaatsen, hotel Mixxinn op de Vrederustlaan was al onder andere bedoeld voor deze doelgroep!

Please follow and like us:

13 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.