Politiek

Toeslagenaffaire sleept zich voort: dit jaar geen afronding

Toeslagenaffaire
De toeslagenaffaire: gedupeerden gaan door!

Nog steeds sleept de toeslagenaffaire zich voort.
Intussen had ik wel verwacht, dat een grote groep mensen was gecompenseerd, maar helaas. Honderden zitten nog te wachten. Te wachten op compensatie wat hun is misdaan door de overheid. Door verkeerde aannames.

Toeslagenaffaire
Manifest wordt overhandigd, maar ook wordt gesproken met Van Huffelen

De Tweede Kamer overlegde vandaag, op donderdag 20 augustus, over het herstel voor gedupeerde ouders in de kinderopvangtoeslagaffaire. Tussen 13.00 en 16.30 uur ging de vaste commissie voor Financiën in gesprek met staatssecretaris Van Huffelen van Financiën. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen gaf aan, dat de schadeloosstelling van ouders die de dupe zijn geworden van de kinderopvangtoeslagaffaire ingewikkelder en tijdrovender is dan gedacht. Daardoor zullen dit jaar minder ouders compensatie ontvangen dan eerder was ingeschat.

Bij de NOS lees ik onder andere, dat 400 tot 500 gedupeerde ouders worden gezien als ‘schrijnende gevallen’, omdat ze grote financiële problemen hebben. Dat ze nog niet zijn geholpen, zou komen door een tekort aan mensen bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen. Die is opgericht om gedupeerde ouders te compenseren.

Omdat de toeslagenaffaire enorm schrijnende situaties veroorzaakt heeft, heeft een groep gedupeerden een manifest geschreven.
Vandaag werd deze overhandigd aan de Tweede Kamer.

Toeslagenaffaire
Omtzigt en op de achtergrond Renske Leijten

In dit manifest staat in het voorwoord:
Dit manifest voelt als noodzakelijk omdat ons inziens de strijd om te herstellen wat de ouders in de kinderopvangtoeslagaffaire is aangedaan nog niet voorbij is.
Er zijn inmiddels zeven maanden verstreken van de zogenoemde afwikkeling van het dossier1 maar de eerste stap is nog nauwelijks gezet. Wij kijken als lotgenoten groep lijdzaam toe, hoe opnieuw ons vertrouwen ernstig beschadigd blijft en wordt.

Pieter Omtzigt, Renske Leijten en zelfs Van Huffelen waren aanwezig tijdens de overhandiging van het manifest.
Hierna volgde het debat.
Van Huffelen beloofde dat ze de komende weken een overbruggingsregeling gaat uitwerken voor ouders die in schrijnende situaties zitten, maar niet onmiddellijk geholpen kunnen worden door de belastingdienst.
We zullen het hopen!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.