Politiek,  Stadsnieuws

TNT staakt weer

Foto’s: Richard Mulder


Vanmiddag zat ik in de bus en tegen de wind in zag ik een postbode fietsen; een heel opvallend gezicht.
Vandaag en morgen staken namelijk bijna alle postbezorgers weer om massaontslag te voorkomen in navolging op de landelijke actiedag op 16 november.
Vandaag verzamelden zich ongeveer 200 postbodes in bioscoop Pathé aan het Spui om daar via een live verbinding het Kamerdebat over de liveralisering van de postbranche te volgen.


Minister Kamp van sociale zaken en staatssecretaris Bleker van economische zaken namen, voordat het debat begon, duizenden handtekeningen van mensen die het kabinet en de Tweede Kamer oproepen om in te grijpen in de postmarkt uit handen van de actievoerders in ontvangst.

Please follow and like us:

3 reacties

 • Ferry

  Het lijkt me niet meer dan netjes als de bovenstaande heren bewindslieden met een oplossing komen die recht doet aan de sociale positie van de postbode’s.
  Ook al was de PTT niet geprivatiseerd , al jaren terug had men kunnen zien aankomen dat door de komst van E-Mail , telebankieren en noem maar op , het gebruik van de papieren post substantieel zou afnemen.
  Maar.
  Een solide afvloeingsregeling met respect voor deze mensen die zoals boven al beschreven … fietsend tegen de wind in … verdienen , is toch het minste wat je mag verwachten.
  En “mogen” blijven tegen een “loon” wat bijna gelijk staat an een bijstands uitkering lijkt me alleen gunstig voor de aandeelhouders van TNT maar niet voor de bezorgers zoals die dan heten die een gezin moeten onderhouden.

 • Susan

  Het is hard maar wel de realiteit, vanwege internet en e-mail zijn er gewoon minder postbodes nodig… Wanneer heb jij je laatste brief verstuurd?….

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.