Wijknieuws

Tijdelijke woonunits Statushouders Zwaardvegersgaarde

Plaats voor tijdelijke woonunits Statushouders aan de Zwaardvegersgaarde

Tijdelijke woonunits Statushouders Zwaardvegersgaarde
Gemeentegrond waar kunstvoorwerpen tijdelijk werden opgeslagen voor de openbare grond

Mijn blog over de Statushouders die in Vrederust komen dit jaar, was voor mij aanleiding nadere informatie in te winnen.
Een aantal vragen had ik zoals wanneer, in de huisjes die er al stonden, en nog een aantal vragen, maar daar hoop ik later meer over te kunnen schrijven.
Stadsdeel Escamp verwees me naar een link, waar een deel van mijn vragen werden beantwoord Eigenlijk was ik wel een beetje verbaasd.
Waar de Statushouders komen te wonen staan al een aantal gebouwen. Ik ging er dus gevoeglijk van uit, dat de statushouders hier kwamen te wonen. Niet dus.

 

 woonunits Statushouders
Een paar kunstvoorwerpen, kratten tegels en de gebouwen

Het gebied aan de Zwaardvegersgaarde is gemeentegrond en lang stonden er bij kleine units de beelden opgeslagen die tijdelijk waren verwijderd in de stad of opgeknapt moesten worden.
Veel kunstwerken staan er nu niet meer naast een paar kratten met tegels, althans niet meer die hoeveelheid van vorig jaar.
Geen wonder ook: de gebouwen die er nu staan worden verwijderd.
Er worden aldaar tijdelijke (voor 10 jaar) woonunits geplaatst waar ongeveer 80 personen komen wonen. Medio oktober 2016 zal de locatie voor woonunits statushouders gereed zijn.
Wie er precies komen wonen is op dit moment nog onbekend. Dit is voor een deel afhankelijk van de doorstroming vanuit de asielzoekerscentra. Op het terrein komt een huismeester die toezicht houdt, het technisch beheer van het gebouw uitvoert en een vraagbaak is voor de statushouders en de omwonenden.

Mocht ik meer informatie krijgen, zal ik dat op mijn blog vermelden.
Meer informatie kan je hier vinden. Deze site wordt steeds aangevuld. Ook kan je daar informatie vinden, mocht je vrijwilligerswerk willen doen op deze locatie.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.