Muziek

Tess Merlot presenteert debuutalbum in De Nieuwe Kerk

Tess Merlot
Zangeres Tess Merlot presenteert op 25 juli haar debuutalbum Laissez-moi in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Foto: Ronald Speijer
Volledig Franstalig ‘Laissez-moi’ ziet levenslicht op 25 juli

Een week nadat het stof van de Tour de France is gaan liggen en midden in de periode dat Frankrijk op zijn allermooist is, presenteert de Haagse zangeres Tess Merlot haar debuutalbum Laissez-moi. Samen met haar achtkoppige band voorziet ze haar luisteraars op zondag 25 juli van een extra scheut Franse joie de vivre met de onweerstaanbare charme van het chanson in de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag. Niet alleen eigen nummers, zoals Mon Paris, L’histoire de notre amour en Une romance d’été komen voorbij: ook klassiekers van o.a. Jean Ferrat, Jacques Brel en Charles Aznavour staan op de planning. Ga voor meer informatie en ticketverkoop naar www.tessmerlot.com

Na zich jarenlang op de chansons van Franstalige iconen te hebben gestort, is daar nu Tess’ langverwachte album met voornamelijk eigen werk. De release van het debuutalbum Laissez-moi werd in de afgelopen maanden keer op keer uitgesteld vanwege corona, maar dankzij de huidige versoepelingen is er eindelijk rooskleurig perspectief voor de zangeres.

Tess: “Ik ben ontzettend blij dat ik mijn nieuwe muziek eindelijk aan het publiek mag laten horen. Omdat we zo lang hebben moeten wachten, wilde ik meteen iets bijzonders van de cd-presentatie maken. De sprookjesachtige Nieuwe Kerk heeft een geweldige uitstraling, akoestiek en ademt grandeur uit. De show wordt in samenwerking met PAARD en het Zuiderstandtheater mogelijk gemaakt, twee podia waar ik een warme band mee heb en waar ik me thuis voel; zij maakten het in coronatijd mogelijk om mijn publiek te bereiken met livestreams en kleinschalige concerten, en daar ben ik ze heel dankbaar voor. Dat we samen zo’n gave show mogen neerzetten voelt als de kers op de taart.”

Uit alle liedjes –zelfs de drie chansonvertolkingen die een bijzondere betekenis voor haar hebben- spreekt ontegenzeggelijk de stem van Tess, die er niet voor terugdeinst met volle overtuiging lief te hebben, avonturen aan te gaan, tranen de vrije loop te laten, maar vooral te schaterlachen. ‘Als een storm op zee, als een zeil in de wind: ik voel me vrij en houd nog altijd van sprookjes. Laat mij geloven dat alles mogelijk is’ zingt ze in titeltrack Laissez-moi. Dit album, vol onweerstaanbare joie de vivre, is Tess ten voeten uit. Opener van de cd, La Haye, is een Franstalige ode aan de stad Den Haag en verschijnt op vrijdag 25 juni op alle streamingdiensten, samen met het eerder uitgebrachte Mon Paris.

De shows in de Nieuwe Kerk op zondag 25 juli worden mede mogelijk gemaakt door PAARD, Zuiderstrandtheater en Projectregeling Popmuziek Den Haag. Het album is mede mogelijk gemaakt door crowdfunders en Sena Muziekproductiefonds.

Over Tess Merlot
Tess Merlot (echte naam Tess van der Zwet) is een Haagse zangeres en voorvechtster van Franstalige muziek. In 2019 bracht ze haar single Mon Paris uit, dat ze in een uitverkocht Paradiso ten gehore mocht brengen en daar door Leo Blokhuis ‘de Franse zomerhit van het jaar’ werd genoemd. In 2020 tourde ze met haar eigen theatervoorstelling Voyages en Chansons langs volle zalen van o.a. PAARD in Den Haag, TivoliVredenburg in Utrecht en Boom Chicago in Amsterdam en schopte ze het tot de halve finale van het tv-programma We Want More. Ga voor meer informatie naar www.tessmerlot.com.

Please follow and like us:

2 reacties

 • Han Messie

  AAN DE WERKTAFEL

  Voor het knipperscherm
  dat alles uit de wereld vangt
  lees en tik ik geestdriftig
  mijn gedachten krioelen
  springen soms wild op en neer
  krimpen dan zakelijk ineen

  dan _ toch
  die ene bewuste druk

  het lied van Tess Merlot
  vloeit door mijn hitsig brein
  laat denken en gevoel
  zacht wellen naar het rijk
  der musicerende dromen
  waar het kortstondig
  maar zalig toeven is

  met een vernieuwd hoofd
  mag ik mijn bezigheden
  van elke dag hervatten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.