Muziek

Symphonic Junction met Roos Meijer in Paard

Symphonic Junction
Roos Meijer bij een nieuwe editie van Symphonic Junction

Maandag 29 november, 20.15 uur, bij een nieuwe editie van Symphonic Junction in het Haagse poppodium Paard, is er een gezamenlijk optreden van de geëngageerde singer-songwriter Roos Meijer met het Residentie Orkest.
Roos Meijer is geboren en getogen in Den Haag en treedt op met het Residentie Orkest ter gelegenheid van haar debuutalbum.

Songwriter en muzikant Roos Meijer is zo’n type dat je nodig hebt om de wereld te veranderen: bijzonder getalenteerd, zeer creatief en geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken. Voor het Residentie Orkest is dan ook de tijd rijp om dit jonge toptalent een podium te bieden.

Al van jongs af aan voelt Roos de drang om zichzelf te uiten via muziek en woord. Ze leent haar muziek aan ongehoorde verhalen van mensen van over de hele wereld. Haar EP Maktub ging over vluchtelingen en voor haar debuutalbum Why Don’t We Give It a Try?, dat ze tijdens Symphonic Junction in Paard presenteert, liet ze zich inspireren door gesprekken met changemakers; mensen die zich actief inzetten voor de maatschappij.

Roos: “Ik hoop dat mensen zich geraakt voelen door de muziek, en dat het ze aan het denken kan zetten. Ik hou er niet van een alwetende houding aan te nemen in mijn activisme en muziek, en stel het liefst vragen waardoor mensen zelf kunnen nadenken en hun eigen oordeel kunnen vormen. Zelf kan ik me regelmatig overweldigd voelen door al het leed en onrecht in de wereld, maar de verhalen van deze changemakers hebben mij echt hoop gegeven. Ik hoop dat het album hetzelfde met de luisteraar zal doen. We kunnen ons zo klein en nutteloos vinden in deze grote wereld, maar deze changemakers laten zien dat iedereen het verschil kan maken.”

Live laat Roos grote indruk achter door haar dynamische set, bijzondere verhalen, onderscheidende schrijfstijl en pure performance. Voor Symphonic Junction met het Residentie Orkest klinken haar nummers in een orkestrale versie. Verwacht melancholieke alt-folk die het hart raakt, en dat in een klassiek jasje. Klik hier voor een voorproefje.

Residentie Orkest Den Haag website, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.