Natuur/milieu,  Sport/ontspanning

Storm zorgt voor enige overlast in KijkduinDe storm van de afgelopen dagen heeft toch voor wat overlast gezorgd in Kijkduin.
Nog steeds was de wind vandaag enorm sterk, wat een prachtig effect op de zee gaf; metershoge golven bulderden je tegemoet; een overweldigend gezicht!
Het pad dat naar het strand loopt, dat onlangs helemaal was schoongemaakt, ligt weer vol zand waar je overheen moet klauteren, ondanks de enorme verbreding van het strand door het opspuiten en de zandmotor. De werkwagens die er rijden hebben het een stuk zwaarder (en ook de wandelaars die naar het strand willen).
Op sommige plaatsen is op de zandmotor zelf drijfzand ontstaan. Ik schrok toch even, want voor ik het wist zakte ik verder weg dan ik had verwacht en was mijn broek tot en met mijn knieen drijfnat en vol zand. Maar ook was het best lastig er weg te komen…
Vorig jaar was ook al gewaarschuwd dat drijfzand kon voorkomen, maar niet  eerder maakte ik het in deze mate mee.
Op het water langs het schiereiland genieten kitesurfers wel van de harde wind die nog steeds aanwezig is. Ze maakten dan ook hoge sprongen; helaas zakte ik steeds weg toen ik dit vast wilde leggen.
Maar ook rijden kiters over het zand met enorme snelheid langs je heen.

Natuurlijk heb ik weer naar fossielen gezocht en gevonden; geen mammoettand of -kies, maar ik denk wel een paar leuke dingen. Ik moet ze nog goed bekijken, wassen (en daarna ontzilten) en sorteren welke ik houden wil. Zo langzamerhand wordt mijn kamertje wel heel vol….

Toen ik naar huis ging, werd ik gebled, maar daarover morgen meer; het was in elk geval een heel spannende middag voor mij!Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.