Politiek

Steunpakket ondernemers toereikend?

Steunpakket
Christian Weij interviewt andere ondernemers

Bij elke nieuwe lockdown belooft de overheid een steunpakket omdat de ondernemers wel erg geraakt worden.
Ik ging ervan uit, net als velen met mij, dat het steunpakket aardig toereikend zou zijn om de periode dat het land “op slot” zou zijn overbrugd kon worden.
Fout dus. Steeds meer bereiken mij de berichten dat ondernemers het niet meer trekken.
Christian Weij, oprichter Het Smaakpark & auteur Verrot Lekker vond dat al die verhalen verteld moeten worden.

Steunpakket
Robin van het Ethica restaurant vertelt zijn verhaal

Zondag 9 januari begon hij met een rondje door Nederland. Op de fiets om die verhalen – op beeld en in geschreven woord – op te halen en ze uiteindelijk in Den Haag bij het nieuwe kabinet af te leveren. Dat wilde hij op woensdag 12 januari doen.
Op zijn Facebook pagina “Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen” kan je zijn fietstocht zien. Uiteindelijk heeft Christian Weij maar liefst 300 kilometer door Nederland gefietst en heel veel verhalen gefilmd en aangehoord. Trieste verhalen. Ook te bekijken op die facebookpagina.
Want er zijn ondernemers die al hun spaargeld (voor pensioen, vakantie, huis, studie kinderen) kwijt zijn geraakt. En het nu niet meer zien zitten.

WIllemsvaart
Chris Schram wordt geinterviewd

Gisteren bereikte Christian Den Haag waar hij even met Wybren van Haga (BVNL) sprak waarna de laatste kilometers gefietst werden naar de Binckhorst. Chris Schram van de Willemsvaart verwelkomde hem daar. In een boot werd naar de Bierkade gevaren.
In de rondvaartboot werden toen ik er was nog twee interviews afgenomen door Christian, namelijk met Robin van Ethica restaurant en Chris Schram zelf.

Steunpakket
Willemsvaart met de fiets van Christian op de boot. Varend voor de laatste interviews

Op Facebook zegt Christian:
Het was een waardige afsluiting van een drukke, emotionele, fietstrip voor ons. De verhalen waren schrijnend en indrukwekkend maar zorgden ook voor verbinding en herkenning.”

De verhalen waren vaak schrijnend. Maar “Het positieve aan deze fietstocht was, dat je als horecaondernemer merkt dat je niet alleen staat.” zo vertelde hij. “Je bent niet de enige“. Ook het feit dat hij het idee heeft alles eraan gedaan te hebben was positief.

Triest is, dat vrijdag er hoogstwaarschijnlijk versoepelingen worden afgekondigd, maar dat de horeca weer buiten de boot valt.
Teken dus allemaal de petitie voor “een corona steunpakket voor álle ondernemers” die hopelijk in februari aan de Tweede Kamer aangeboden mag worden. Er moeten toch veel meer dan ruin 650 handtekeningen worden gezet?

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.