Wijknieuws

Stedenbouwkundig plan De StedeEerder schreef ik over een bodemonderzoek dat plaatsvond in winkelcentrum De Stede.
Toen vroeg ik me al af, wat de reden ervan was.
Vorige week werd een tipje van de sluier opgelicht; in de Posthoorn las ik het bericht dat er bouwplannen waren in dit winkelcentrum. Natuurlijk was ik nieuwsgierig, en ben vanmiddag naar het stadsdeelcentrum gegaan om deze door te kijken.


Inderdaad was het bodemonderzoek noodzakelijk voor deze plannen; gelukkig is er geen sprake van vervuilde grond. Op de Stede (naast de Bouwlustlaan) komt een 60 meter hoge woontoren te staan, half boven het water met daaronder een parkeergarage. Hierdoor worden 72 woningen gerealiseerd.

De parkeerplaats naast de Albert Heijn op de Vrederustlaan komt te vervallen. Daarvoor in de plaats komt eveneens een appartementencomplex (45 woningen, speciaal voor ouderen) met daaronder een bibliotheek. Een parkeergarage zorgt voor voldoende plekken voor de heilige koe.
De bibliotheek op de Bouwlustlaan verdwijnt. Een van de redenen is de bereikbaarheid; hij is gevestigd op de eerste etage.
Ook op de Hazenrade en de Eekhoornrade worden woningen toegevoegd.
Verder blijft het winkelcentrum bestaan maar wordt het opgeknapt, wat geen kwaad kan.

Scapino heeft onlangs zijn deuren al gesloten vanwege de slechte staat/bereikbaarheid van het Plein Zeker de stoep is een bron van ergernis; ben je met rollator of slecht ter been is het een ware hindernisbaan.
Ook de parkeerplaatsen naast de winkels blijven bestaan. In dit gebied geldt dan waarschijnlijk een 30-kilometer zone wat de veiligheid moet waarborgen en ook de geluidshinder doet verminderen.

Alles duurt nog een tijd; over een paar jaar wordt, als de plannen doorgaan, met de bouw begonnen. Ik hoop wel dat de stoep in dit centrum eerder wordt aangepakt!
Al met al vind ik de plannen niet negatief. Er hoeft niet te worden gesloopt, en het winkelcentrum zal er beter uit gaan zien. Ook vindt de woningbouw plaats waar toch geen/nauwelijks groen is.
Alleen erg jammer dat de bibliotheek op de Beresteinlaan verdwijnt. Kinderen van de scholen op De Gaarde bezoeken deze regelmatig, wat dan moeilijker is. Er is geen openbaar vervoer naar De Stede en het is een stuk verder lopen.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.