Stadsnieuws,  Wijknieuws

Start ‘Vuurwerk en kerstbomen opgeruimd? St(r)aat netjes!’Vandaag om 12.00 uur aan de Steenwijklaan was het startmoment voor de actie ‘Vuurwerk en kerstbomen opgeruimd? St(r)aat netjes!
Wethouder Karsten Klein gaf het officiële startschot,
waarna kinderen samen met wethouder Karsten Klein de eerste zakken en kerstbomen gingen opruimen in de wijk.

Omdat na de feestdagen er vaak veel troep op straat ligt, organiseert de gemeente namelijk ook dit jaar weer de actie ‘Vuurwerk en kerstbomen opgeruimd? St(r)aat netjes!’.
Kinderen stonden al snel klaar met de bezems en popelden aan de gang te gaan.
Dit kon nadat iedereen een petje op had en de vuilniszakken waren uitgedeeld.Jongeren tussen de 8 en 14 jaar ruimen kerstbomen en vuurwerkresten op en krijgen daarvoor een beloning. SBS6 liep ook mee en interviewde de kinderen tijdens het schoonmaken.
Wie een kerstboom of volle zak met vuurwerkresten inlevert bij één van de 19 inleverpunten in de stad, krijgt een spaarcode. Die kan op de van crownies ingewisseld worden voor punten om naar leuke attracties te gaan of gadgets te kunnen winnen.

Alleen vandaag op de Steenwijklaan was de kans op één van de 20 kaarten voor het Hitz voor Kidz Popconcert. Hitz voor Kidz is hét popconcert met optredens van Nederlands artiesten zoals Keet, Yes-R, Rachel, Ralf Mackenbach, Lisa, Amy en Shelley, Mano, Monsif en een mystery guest.
Na een loterij kregen de winnaars een door Jan en Nina (die ook daar optreden) ondertekend Hitz voor Kidz krantje,
dat hun toegansbewijs voor dit concert was.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.