Stadsnieuws

Star Trek

Heel jong was ik, ik denk een jaar of 7,  toen ik op het bed van mijn ouders zat vlak voor een heel klein zwart wit tv’tje.

Het was de enige plaats in ons huis, waar een televisie stond. Nu kan je je haast niet meer voorstellen dat je naar series kijkt op een beeldje van zo’n 20 cm. en nog wel in zwart wit!

Maar toen was dat heel gewoon.

 

Star Trek
Elke zaterdag (of was het zondag?) keek ik naar “mijn” serie;
Star Trek. Het was het enige moment in de week, dat ik pertinent niet buiten wilde spelen of naar vriendinnen wilde gaan.

Helemaal gek was ik op de serie, griezelend keek ik naar de SF verhalen met o.a. Captain Kirk, dokter McCoy en de Vulcan Spock.
Vreselijk vond ik het, toen de serie afgelopen was.

Gelukkig kwamen er vervolgen, en zelfs bioscoopfilms.

Vanzelfsprekend ken ik ze; SF is mij blijven boeien.

 

 

 

 

 

Rode loper in Pathe Buitenhof

 

Gisteravond was een heel bijzondere avond.

Pathé Buitenhof vertoonde een nieuwe Star Trek film. Nou, niet echt een nieuwe; want de film “The Menagerie” is “gewoon” die oude tv serie van zo’n 40 jaar geleden, maar geheel geremasterd naar de hoogste digitale standaard die nu beschikbaar is (HD DVD). Ook zijn er veel extra dingen aan de film toegevoegd, achtergrondscènes hebben een professionelere opmaak en er zijn nieuwe special effects.

 

speciale pakken

 

De rode loper was uitgelegd voor de Pathé voor deze film. Alle bezoekers werden geheel “gescand” voor ze naar binnen gingen door het personeel dat volledig gekleed was met pakken van de oude Star Trek serie. Niet allemaal gekocht; een mevrouw (links op de foto) vertelde dat zij het pak zelf had gemaakt.

 

verzamelgadgets

 

In de bar van de zaal kon je verzamelobjecten kopen, uiteraard van Star Trek, van iemand die ook passend was gekleed.

Helaas had ik de aankondiging te laat gelezen; ik was best benieuwd naar de kleding van de fans die op de film waren afgekomen maar iedereen zat al in de bioscoopzaal te wachten op het begin van de film.

En ook heel jammer dat ik het pas zo laat las; het was een eenmalige vertoning.

Ik hoop dat deze film op DVD uit zal komen; want dolgraag zou ik hem zien!

 

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.