Wijknieuws

Sloop Dreven, Gaarden, Zichten bij RTV Discus

Sloop Dreven
Archieffoto van RTV Discus. Zaterdag het thema: Sloop Dreven, Gaarden en Zichten

In de komende uitzending van 6 maart richt RTV Discus zich – naast de actuele en culturele zaken in het stamtafelgesprek – op het thema ‘Sloop Dreven, Gaarden, Zichten’.
Gasten aan tafel zijn: Sandra Kokee (bewoner), Hans van Daal (architect), Dré Boidin (directeur Onderhoud en Vastgoed Staedion) en Martijn Balster (wethouder Wonen).

In juli 2020 heeft de gemeente het zogenaamde ambitiedocument Dreven-Gaarden-Zichten gepubliceerd. Hierin staan de herstructureringsplannen die de gemeente samen met Staedion en Heijmans heeft opgesteld voor deze buurten.
De slechte staat van de woningen, de sociaaleconomische problemen, en de woningnood in Den Haag zijn de aanleidingen voor de plannen.

Sloop Dreven
Informatiebijeenkomst vorig jaar in de Gaarden

Het komt erop neer dat de meeste woningen gesloopt zullen worden en vervangen door nieuwbouw en dat er 3500 extra woningen worden gebouwd. Een enorme verdichting dus. Kan dat, met behoud van al het groen dat Escamp rijk is?
Toch wel een heel belangrijke reden, dat mensen hier willen wonen?
En de enorme sloop, zorgt dat niet voor -weer- een achteruitgang van de sociale cohesie?

De gemeente heeft op verschillende manieren met bewoners gesproken over de plannen, maar meerdere politieke partijen vinden dat er niet genoeg is geluisterd naar de mening van bewoners.
Ook op andere gebieden zijn er nog veel vragen; bijvoorbeeld over de betaalbaarheid van de nieuwe woningen, de terugkeergarantie voor bewoners en de leefbaarheid m.b.t. de verdichting.

De commissie ruimte heeft het ambitiedocument in januari besproken, maar de raadsvergadering over de plannen moet nog komen.

Voor deze uitzending hebben wij de mogelijkheid voor kijkers om vragen te stellen aan de gasten. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar redactie@rtvdiscus.nl o.v.v. Zaterdag Live 6 maart.
Ook kunt u de vraag stellen via Facebook waar je de uitzending ook kan volgen. Dat kan zelfs tijdens de uitzending.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.