Stadsnieuws

Sinterklaas komt aan in Scheveningen

Sinterklaas
Sinterklaas wordt begroet door burgemeester Van Aartsen

Foto’s: Richard Mulder (klik op zijn naam voor meer foto’s)

Voor de 67ste keer is Sinterklaas dit jaar aangekomen in de haven van Scheveningen. Ondanks het slechte weer stonden de kades van de Tweede Binnenhaven in Scheveningen zoals elk jaar bomvol met kinderen die de Sint kwamen verwelkomen.
Het leek er even op dat de pakjesboot ‘070’ richting Hoek van Holland zou varen maar met hulp van de kinderen is het raadsel opgelost en begaf de boot zich toch richting de haven van Scheveningen.

SinterklaasOp het podium werd Sint zoals ieder jaar verwelkomd door burgemeester Van Aartsen en de Spaanse Ambassadeur. Sinterklaas zwaaide de kinderen enthousiast toe en er werd een speciaal voor hem ingestudeerd dansje opgevoerd door de kinderen.
Vervolgens stapte Sint samen met zijn hofhouding op zijn paard en vertrok in een 3 km lange optocht met unieke voertuigen en meer dan 500 pieten door de straten van Scheveningen en Den Haag. De pieten deelde tijdens de rijtoer meer dan 2000 kilo snoepgoed, 10.000 mandarijnen en ruim 10.000 tasjes gevuld met kleine geschenkjes uit aan de kinderen langs de route.
De rijtoer eindigde dit jaar op het Spui waarbij Sint, zijn hofhouding en zijn skatepieten zich nog richting het podium op het Plein begaven. Ook daar werd hij weer met veel enthousiasme onthaald door de vele wachtende kinderen.
Sinterklaas heeft enorm genoten heeft van deze dag en bedankt Scheveningen en Den Haag en alle kinderen die in de haven, langs de rijtoer en op het Plein stonden, voor hun gastvrijheid en enthousiasme.

Wil je Sinterklaas nog ontmoeten de komende tijd? Op de website www.sinterklaasindenhaag.nl kun je zien waar je Sint en zijn pieten in Den Haag tegen kunt komen.

De aankomst van Sinterklaas in de haven van Scheveningen is live uitgezonden door Omroep West en kunt u terugkijken via www.omroepwest.nl/tvgemist

Please follow and like us:

Eén reactie

  • tagrijn

    Nu snap ik er nog minder van. Moest mijn kleindochter uitleggen hoe het kon dat Sint tegelijk in Alphen a/d Rijn aan kwam en ook in Meppel. En nu dus ook in Scheveningen. Raadselachtige vogel, die sint. Maar de pieten waren overal gelukkig ‘als van ouds’.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.