Natuur/milieu,  Wijknieuws

Schoonmaken Haagse wateren en grachten

De Haagse grachten, sloten en vijvers worden enorm bevuild met afval. Dagelijks worden er diverse zaken ingegooid, zoals plastic zakken, vuilniszakken, fietsen en ga zo maar door.

Natuurlijk is dit smerig en ook heel ongezond voor alles wat leeft in en rondom de wateren.

Sinds begin september 2009 wordt zwerfvuil in het water nog steviger aangepakt dan voorheen; zowel vanaf de wal als vanaf het water. De gemeente en het Hoogheemraadschap van Delfland hebben hun inzet hiervoor in het kader van Den Haag Schoon geïntensiveerd.

 

Op donderdag donderdag 24 september was wethouder Baldewsingh, samen met een onderhoudsgroep van Omnigroen aanwezig bij het water en oevers in het Pagepark. Daar viste hij samen met deze medewerkers vuil uit het water in dit park.

 

Wethouder Baldewsingh (Leefbaarheid): “Ik sta voor een openbare ruimte die van gevel tot gevel schoon is en die integraal wordt beheerd. Dus geen zwerfvuil op straat, niet in de plantsoenen, en ook niet in het water! Door nu nog vaker vuil te verwijderen, hoop ik iedereen aan te sporen ook bij te dragen aan het terugdringen van zwerfvuil”.

 

 

 

Vijf dagen per week en vijf ploegen

In de Haagse grachten vaart vijf dagen per week een boot van de firma Meeuwisse die vuil opvist. Andere waterlopen zoals sloten worden vanaf de wal ontdaan van zwerfvuil. Vijf ploegen van Omnigroen zijn van maandag tot en met vrijdag bezig om in de hele gemeente zwerfvuil uit het water te verwijderen. De gemeente werkt hiervoor nauw samen met het Hoogheemraadschap van Delfland dat verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het oppervlaktewater. Vervuiling kan daardoor snel worden aangepakt.

 

Overigens, vanaf november kan ook het plastic in Den Haag apart gescheiden worden. 

Plastic vergaat uit zichzelf heel langzaam, maar kan wel goed opnieuw gebruikt worden.

Er komen 40 plastic-containers in de stad. Daar kunnen inwoners van Den Haag hun gebruikte verpakkingen van onder meer koekjes, boter en shampoo inleveren. Maar ook kan je hiervoor terecht bij de afvalbrengstations.

Please follow and like us:

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.