Natuur/milieu,  Wijknieuws

Scholenveld wordt bouwrijp gemaakt

Graafwerktuigen maken de grond bouwrijp

Mijn eerste log op Haagsallerlei over het Scholenveld.

Op Geertjes weblog besteedde ik er hier (met twee directe linken naar de andere blogs waaraan ik er aandacht aan besteedde) al aandacht aan.

 

Op de Vrederustlaan ligt een groot sportveld, dat gebruikt werd door korfbalvereninging Olympiek. Deze vereniging is allang verhuisd naar Ypenburg. Ondanks een toezegging van stadsdeelwethouder Baldewsingh dat hij zou bekijken of dit gebouw tijdelijke andere functie zou kunnen krijgen (plek voor jongeren) totdat er gebouwd zou worden, werd het van de ene op de andere dag gesloopt.

Het veld zou bouwklaar worden gemaakt voor onder andere de bouw van twee nieuwe schoolgebouwen (Van Koetsveldschool (speciaal onderwijs voor leerlingen van 4 tot 20 jaar) en de Hofstede Praktijkschool op de plaats waar een school reeds gesloopt is (de Anemaschool) en een school die wordt gesloopt (J.C. Pleysierschool ).

Meer details op de linken die ik noemde hiervoor.

 

Vanaf 2006 ligt het terrein dus braak!

De  bewoners van de Zwaardvegersgaarde zagen hun plein, waar hun kinderen veilig konden spelen verdwijnen, terwijl nieuwbouw uitbleef.

Eergisteren pas zag ik, dat men eindelijk begon met het bouwrijp maken van de grond…

 

Prachtig, de rups van de Sint Jansvlinder.....Voor mij persoonlijk vreselijk jammer; ik geniet van de braakliggende gronden, vanwege al die insecten, lieveheersbeestjes en vlinders.

 

en die blauwtjes, ik blijf ervan genieten. 

 

Maar ook de puttertjes, die afkomen op de zaden van de distels. Ik krijg echt een brok in mijn keel toen ik zag, dat alle bloemen (wat roken die wilde rozen lekker!), waar de insecten en bijen op af kwamen waren weggeveegd. Toen ik een dode egel zag, keek ik snel een ander kant uit L .

Maar een verzorgd gezicht en uitnodigend voor een wijk is het niet echt.

 

 

 

 

 

 

 

Prachtige hommels

en de grootste Nederlandse zweefvlieg; de hoornaarzweefvlieg 

 

 

de voor mij prachtige icarusvlinder

 en de distelvlinder

 

 

 Voor het eerst in twee jaar gezien! De dagpauwoog

 

 

Oke; ook een ruigtelieveheersbeestje J

 

 ruigtelieveheersbeestje

 

Ik hoop, dat het speelveld op de Vrederustlaan openbaar blijft en niet alleen bestemd wordt voor de scholen en dat de omgeving er mooier op zal worden.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.