Kunst/Cultuur,  Wijknieuws

”schoenen tot visioenen” van Pieternel Peltenburg

PieternelPieternel Peltenburg
besloot haar levens werk ”schoenen tot visioenen” te exposeren.
“Een mooi moment om licht en inspiratie te delen, aan het einde van een cyclus waarin altijd een nieuw begin besloten ligt”, aldus de kunstenares.


kunstwerken

Aan de Leyweg had zij gisteren en vandaag een expositie, waarin ze haar levenswerk tentoonstelde én verkocht.


links de schoenen

Op mijn vraag waar ‘schoenen’ op sloeg, legde zij uit dat het één van haar eerste werken op de kunstacademie was; ook dit kunstwerk hing aan de wand van de expositieruimte.


collages

Zij schildert zoveel mogelijk natuurvriendelijk. Ook de pigmenten van bijvoorbeeld de verf maakt zij zelf.
Haar drijfveer is bij te dragen aan duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en de levenskwaliteit van mensen. Geïnspireerd door het Cradle to Cradle (C2C ) concept van Michael Braungart en William McDonough en de film “Afval is voedsel”, maakt zij sinds 2007 deel uit van het C2C netwerk in Nederland en volgt de C2C ontwikkelingen in Nederland op de voet.
Het was jammer dat ik kort de tijd had om alles te bewonderen, want ik vond haar schilderingen heel gevarieerd en zeer kunstzinnig.
Duidelijk te zien waren ook haar verschillende perioden; van zeer kleurrijk tot zeer sombere kleuren. Ook de verschillende materialen en expressievormen (zoals ook haar collages) die zij gebruikt(e) waren een lust voor het oog.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.