Natuur/milieu,  Persoonlijk

Save in my garden

Uitbundig bloeien de boshyacinten

 

Op de dagen dat ik niet erop uit kan, geniet ik des te meer van onze tuin.
Het is elke dag weer een verassing wat te zullen zien en wat er op komt.
Elk jaar zie ik meer en hebben bepaalde planten en bloemen waar ik gek op ben zich uitgebreid, zoals de prachtige boshyacinten.


 

 
Is het lied Save in my Garden niet schitterend?
Elke keer als ik naar buiten kijk speelt dat in mijn hoofd. Wat een rijkdom is een tuin: deuren open en je staat in de natuur….

 

rododendron

 

De rododendron die ik een paar jaar geleden in een pot had gezet bloeide dit jaar schitterend: dit in tegenstelling tot degene die ik on de volle grond had gezet.

 

duizend gele, duizend rode

 

Tulpen: ze blijven mooi te zien in het voorjaar: het is één van de meest fleurige bollen die de nog wat kale grond bedekken. Als ik kijk naar de kleuren, zing ik in mijn hoofd het liedje “als de lente komt dan stuur ik jou…..”.

 

prachtige akelei

 

Het warme voorjaar en de uitbundige zon zorgden ervoor, dat de akelei al op veel plaatsen in bloei staat.
Ook deze heeft zich behoorlijk vermeerderd, ondanks dat ik er veel had weggeven of had verwijderd.

 

kersenbloesem

 

De kers heeft meer bloemen dan vorig jaar. Dit jaar ben ik toch van plan, als er vruchten aan komen, er een net overheen te spannen: vorig jaar waren er 4 kersen die uiteindelijk allemaal door vogels waren weggepikt. Niet erg als er veel aan hangen, maar we hebben in de twee jaar dat we dit boompje hebben, er nog niet een kunnen proeven!

 

walnoot

 

Maar ook de walnoot heeft nog nooit zo uitbundig gebloeid. Het hele gras ligt bezaaid met de “bloemen” die nu zijn afgevallen. helaas is de walnoot ook behoorlijk gesnoeid door een fout, maar ik denk dat we dit jaar wel weer kunnen oogsten en niet een klein bakje zullen hebben zoals vorig jaar.
Nu hopen dat nachtvorst uitblijft, het is tenslotte pas april.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.