Wijknieuws

Samen met de Buren

 

Op zaterdag 21 november organiseerde Wijkberaad Vrederust voor de vijfde keer de activiteit Samen met de Buren voor Wijkbewoners uit de wijk Vrederust.

150 mensen konden zich aanmelden (wegens voorschriften van de brandweer) voor deze avond, maar al veel eerder waren de kaarten uitverkocht.

Burgemeester van Aartsen opende de avond in Wijkcentrum Mooi op de Melis Stokelaan om 18.00 uur met een kort betoog waarin goed Burgerschap centraal stond.

 

 

Het project “Samen met de Buren” is bedoeld voor wijkbewoners uit de wijk Vrederust, ongeacht afkomst of religie.

Het is leuk te zien hoe veel verschillende mensen samen willen zijn, en ook merk ik, dat steeds meer mensen van diverse culturen zich hiervoor opgeven.

Samen met de Buren betekent eigenlijk `praten met de buren´. Dit is heel zinvol omdat er in de wijk zoveel verschillende mensen zijn uit zoveel verschillende culturen.

150 Bewoners ontmoeten elkaar op deze activiteit, praten met elkaar, en dat vergroot de saamhorigheid in onze wijk en gaat negatieve beeldvorming tegen.

Na het welkomstwoord van de burgemeester was er een optreden van twee danseressen met Indiase dans in traditionele kledij.

Daarna mocht iedereen opscheppen nadat de bureemeester als eerste de verschillende gerechten liet opscheppen.

Er stonden heerlijke gerechten klaar uit de Nederlandse, Marokkaanse, Turkse, Afghaanse en Somalische cultuur en ook vegetarische gerechten ontbraken niet.

Uiteraard waren ook veel gerechten Halal bereid.

Geanimeerd kwamen de gesprekken op gang tussen alle gasten en was er een uitstekende en warme sfeer.

 

 

Na de hoofdmaaltijd was er nog een optreden van de danseressen en werden er speelkaarten uitgedeeld. Iedereen moest de tafel opzoeken met het nummer dat correspondeerde met de gekregen kaart waardoor iedereen een totaal andere plaats en dus ook een andere buurman of buurvrouw. Dit was ook de bedoeling van deze avond. Kennismaken met weer andere buren. Het leidde tot heel komische momenten maar vaak ook heel geanimeerde gesprekken.

De verschillende toetjes smaakten heerlijk, waarna de de voorzitter van de projectgroep Mw. Meijer om 21.30 uur in haar slotwoord vertelde hoe belangrijk multiculturele activiteiten zijn voor een fijne en warme leefomgeving in de wijk.

Alle gasten kregen na afloop een mooi tasje mee met een aandenken aan deze avond.

 

Meer foto’s? Klik hier.

Please follow and like us:

4 reacties

 • tagrijn

  Als ik die foto zie, zie ik alleen maar autochtonen. Was de rolverdeling weer zo dat de allochtonen moesten bedienen? Dat zal toch niet? Waarom zitten ze er niet tussen?

 • Geertje

  @ Tagrijn
  Nee hoor, dit keer niet.
  Kijk maar tussen de overige foto’s daar is het duidelijker zichtbaar.
  Vanzelfsprekend waren er meer mensen van Nederlandse afkomst, omdat ook veel mensen van de kerk waren gekomen.
  De foto die ik heb geplaatst was toevallig van een tafel waar veel mensen zaten van Nederlandse origine, maar er waren ook tafels waar dat omgekeerd was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.