Muziek

RO NOW van Residentie Orkest

RO NOW
Denis Kozhukhin, Bomsori Kim en Jean-Guihen Queyras tijdens RO NOW

In de serie RO NOW presenteert het Residentie Orkest klassieke meesterwerken die je ooit in je leven live gehoord moet hebben op een laagdrempelige manier: kort en krachtig met een bijzondere randprogrammering en na afloop een hapje en een drankje.


Op vrijdag 3 november om 20.30 uur gaan drie experts, geïnspireerd door Mendelssohn en Rachmaninov, tijdens een Beauty Talk met het publiek in gesprek over wat schoonheid voor hen is: hoogleraar filosofie Monique Roelofs, cosmetisch specialist Robert Schoemacher en Suzanne Swarts, directeur Museum Voorlinden. Zie hier (klik).

Superster Denis Kozhukhin – winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd en driemaal te horen in de serie Meesterpianisten – in een levendige, gevoelige vertolking van Rachmaninovs Rapsodie op een thema van Paganini. In combinatie met Mendelssohns zonnige Vierde ‘Italiaanse’ symfonie beloven dit in Den Haag, maar ook Amsterdam, energieke concerten onder leiding van Ruth Reinhardt.

Het concert in Amare is onderdeel van de serie RO NOW, zoals in de eerste alinea al werd aangegeven, waarbij je op ongedwongen wijze de klassieke meesters op een nieuwe manier leert kennen. Aldus het persbericht:
Deze avond gaan we samen op zoek naar de essentie van schoonheid.
Mendelssohn en Rachmaninov lieten zich in hun zoektocht naar het mooiste inspireren door wat zij als schoonheid zagen.
In hun geval de rijke cultuur en muziek en het prachtige landschap van Italië. Drie gasten – hoogleraar filosofie Monique Roelofs, cosmetisch specialist Robert Schoemacher en Suzanne Swarts, directeur museum Voorlinden – laten tijdens een ‘Beauty Talk’ hun licht schijnen over dit mysterie fenomeen.”

RO NOWvrijdag 10 nov, 20.25 uur, Amare 
TSJAIKOVSKI & PROKOFJEV
Groots en meeslepend, duizelingwekkend uitbundig, triomfantelijk, gloedvol, warmbloedig. Dat geldt allemaal voor zowel het iconische Vioolconcert van Tsjaikovski als voor de enorme klankwereld van Prokofjevs Vijfde symfonie.
Het worden dan ook gepassioneerde concerten in Den Haag (en Amsterdam).
Bomsori Kim, een van de boeiendste violisten van dit moment, en gastdirigent Michal Nesterowicz laaien het vuur hoog op.

vrijdag 17 nov, 20.15 uur, Amare
BIHLMAIER MEETS QUEYRAS
Soms ben je trots als je iemand tot je vrienden mag rekenen. Cellist Jean-Guihen Queyras is zo’n echte vriend. De vriendschap met het Residentie Orkest ontstond tijdens de Cello Biënnale en versterkte toen hij aantrad bij een van de eerste concerten in Amare. Nu is het tijd voor een kennismaking van de grootmeester met chef-dirigent Anja Bihlmaier. Twee grote namen van dezelfde generatie vinden elkaar in een van de mooiste celloconcerten: het Celloconcert van Henri Dutilleux.

Zondag 26 nov, 11.00 & 13.00 uur, Amare
VIER FEEST MET SINTERKLAAS
Het Residentie Orkest olv Joost Geevers en de acteurs Mark Haayema, Marike Folles en Rianne Haayema brengen je met een vrolijk Sinterklaasconcert helemaal in de stemming voor pakjesavond. Met de leukste Sinterklaasliedjes, verhalen en gedichten. Voor jong en oud, voor lief en stout. Modern en klassiek, kortom uniek. En natuurlijk mag je meezingen!

Zie jij de maan al door de bomen in het blote bomenwoud?
Och wie rijdt daar op z’n paardje meer dan honderd jaren oud…
’t Is een man met een mijter op een sprookjeswit paard.
Hij draagt een rood velouren mantel en een meterslange baard.

Residentie Orkest Den Haag website, Facebook, InstagramYouTube

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.