Politiek

Rita Verdonk wordt Running Mate van Richard de Mos

Rita Verdonk
Rita Verdonk (archieffoto)

Stomverbaasd was ik toen ik het nieuws las dat Rita Verdonk de “Running Mate” gaat worden van Richard de Mos.
Een politica die tijdens haar studententijd kortstondig lid was van de Pacifistisch Socialistische Partij (PSP) en naar eigen zeggen eerder lid van de Politieke Partij Radikalen (PPR).
Echter vanaf 22 november 2006 maakte ze namens de VVD deel uit van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Omdat zij zich niet conformeerde met de regels van de VVD werd ze in 2007 uit de partij gezet.

Van 2007 tot 2010 was zij aanwezig in de Tweede Kamer met de door haar opgerichte beweging Trots op Nederland (TON).
Na de verkiezingen van 2010 kreeg zij te weinig stemmen, waarna zij niet meer zichtbaar was. Politiek gezien dan. (Hier kan je haar hele loopbaan in een notendop lezen).
En dan nu dus de Haagse politiek in met Richard de Mos.
Hieronder het persbericht:

Rita Verdonk
Richard de Mos en Rita Verdonk (persfoto)

Trotse De Mos over logische combinatie: “Rita spreekt net als wij de taal van de gewone mensen in de straat en lost graag problemen op.”

Oud-minister en voormalig Kamerlid Rita Verdonk maakt haar rentree in de politiek. Als ‘running mate’ van lijsttrekker Richard de Mos komt Verdonk op plek 2 van de kandidatenlijst van Hart voor Den Haag/Groep de Mos. De grootste partij van de hofstad zet in op verdere groei (‘14 tot 15 zetels is realistisch’) om zo bestuursdeelname af te dwingen. “De stad heeft de buik vol van het pappen-en-nathouden beleid.”

“Met Rita Verdonk halen we een dijk van een politica in huis. Als minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie was Verdonk ongekend populair en sprak ze de taal van de gewone man en vrouw in de straat. Dat ze daarmee meer dan perfect aansluit bij de menselijke en nuchtere Ombudspolitiek van Hart voor Den Haag lijkt mij zo helder als glas”, aldus lijsttrekker Richard de Mos, die zijn lokale partij met Verdonk versterkt met een landelijk boegbeeld van formaat. Hart voor Den Haag zet in haar nog te presenteren verkiezingsprogramma betaalbaar wonen op één, twee en drie. Met de campagneslogan ‘Deze stad verdient beter’ zet de partij naast het bestrijden van de woningnood in op andere belangrijkste kwesties die moeten worden aangepakt zoals: veiligheid, bereikbaarheid en het versterken van de lokale economie.

Ontzettend veel zin
Verdonk zelf heeft ontzettend veel zin om zich namens de grootste partij in te zetten voor de stad Den Haag. “Ik volg Richard al jaren. Hij heeft een tomeloze inzet, een ijzeren discipline en is altijd bezig om ‘zijn’ stad vooruit te helpen. Daar draag ik heel graag mijn steentje aan bij”, aldus Verdonk, die door De Mos is gevraagd om zich bij de nu negen zetels tellende fractie aan te sluiten.

Wethouderskandidaat
“Nu Verdonk is gepresenteerd, komen we binnenkort met een vuistdik verkiezingsprogramma en een geweldig sterke kandidatenlijst om onze ambitie, nog groter worden bij de gemeenteraadsverkiezingen én de stad weer besturen, te realiseren”, zegt De Mos, die 14 tot 15 zetels zeer realistisch noemt. “Daarmee kunnen we een plek in het stadsbestuur afdwingen en vegen we de vloer aan met het pappen-en-nathouden beleid waar de stad de buik meer dan vol van heeft. Met Verdonk hebben we bovendien een wethouderskandidaat binnen onze gelederen waar andere partijen slechts van kunnen dromen”, aldus De Mos.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.