Stadsnieuws,  Wijknieuws

Rijdende VVE bus officieel van start

VVE bus met podium

Op 18 februari werd het officiële startsein gegeven op de Leyweg aan een speciale bus, die in Den Haag appartementeigenaren gaat helpen bij het opstarten en actief houden van een Vereniging van Eigenaren (VvE).

Op het plein bij de V&D nodigde Sjaak Bral de mensen om te blijven staan bij het podium dat naast de bus was neergezet.

Vanaf mei 2008 zijn huiseigenaren namelijk verplicht deel te nemen in een VvE om hun huis/buurt leefbaar en mooi uit te laten zien. Door een maandelijks bedrag over te maken op de rekening van een VVE kan je samen voor de kosten sparen voor onderhoud aan bijvoorbeeld schilderwerk, zonder dat je opeens geconfronteerd wordt met een gigantisch bedrag.

 

Norder en Bral schilderen het huis

 

Door middel van het schilderen van een “huis” door Sjaak Bral en wethouder Norder, was de rijdende VvE-balie een feit. Deze balie biedt toegang tot gratis advies en begeleiding bij het actief maken van Verenigingen van Eigenaren. Adviseurs van de gemeente kunnen bemiddelen bij problemen tussen eigenaren onderling en geven advies over onderhoudsplannen.

 

Vragen stellen kan in de bus

 

In de bus kan je je laten informeren en folders meenemen voor het actief houden/maken van je VVE en antwoord krijgen op subsidieverzoeken.

De “toerende adviesbalie” bezoekt het Transvaalpark (7 maart) en de Grote Marktstraat (21 maart); ook Sjaak Bral zal daarbij aanwezig zijn.

Tot de zomer staat de bus op zoveel mogelijk braderieën en wijkfeesten. VvE-leden krijgen in de deze wijken krijgen een uitnodigingsbrief voor deze gelegenheden.

Meer kan je lezen op deze site (klik). 
Voor nog meer informatie, en tevens een terechte kritische noot(!) lees hier op Den Haag te kijk (klik).

 

Hieronder een film over de opening van de VvE-balie:

 

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.