Kunst/Cultuur

Residentie Orkest Den Haag brengt licht in de donkere winterperiode

Residentie Orkest Den Haag
Residentie Orkest Den Haag

Met drie sfeervolle concerten in december en januari brengt Residentie Orkest Den Haag licht in de donkere winterperiode. Licht als symbool voor warmte en intimiteit. Het verdrijft de nacht, straalt en geeft hoop op een nieuw begin. Geniet van deze muzikale zoektocht, waarbij u in elk concert een ander aspect van licht beleeft.

vr 13 dec, 20.00 uur, Zuiderstrandtheater: Into the Light
Bij het Zwanenmeer van Tsjaikovski gaan we Into the Light. Goed versus kwaad, de zwarte en witte zwaan, zonder donker geen licht. De Taiwanees-Amerikaanse Mei-Ann Chen dirigeert het orkest en de Argentijnse pianovirtuoos Nelson Goerner maakt in dit programma zijn debuut.
Voorafgaand aan het concert neemt kunstenaar Clifton Mahangoe ons tijdens The Lightsession, om 19.15 uur in de Havenfoyer, mee in zijn wereld van licht, natuur en energie. Momenteel is Mahangoes bolvormige lichtkunstwerk de Sphere 3D Spectrum te zien op de Biënnale in Venetië.
Programma: Tsjaikovski Suite ‘Het zwanenmeer‘, Grieg Pianoconcert, Humperdinck Vorspiel ‘Hänsel und Gretel‘, One Minute Symphony.

vr 20 dec, 20.15 uur, Nieuwe Kerk: Be the Light
Bij het Candlelight Concert Be the Light gaan we samen met Bach, Mozart en Händel op zoek naar de warmte van het licht. Naar de intimiteit, samen zijn, goed doen. Het concert in de met kaarsen verlichte kerk – ook de bezoekers ontvangen een kaarsje – staat onder leiding van violist Wouter Vossen, de soliste is pianiste Daria van den Bercken. De avond wordt geopend door dichteres Sholeh Rezazadeh met een speciaal voor dit programma geschreven poem of light.
Programma: J.Chr. Bach Symfonie in D, Mozart Allegro, Händel Orgelconcert in G (bewerkt voor piano en orkest), J.S. Bach Pianoconcert in D, Haydn Symfonie 96 ‘The Miracle’.

vr 10 jan, 20.00 uur, Zuiderstrandtheater: A New Light
Het Nieuwjaarsconcert, A New Ligt, staat uiteraard in het teken van de toekomst. Goede voornemens, een nieuwe start, sprankel en hoop. Samen met de Noorse sopraan Kari Postma, Hermine Deurloo op haar jazzy mondharmonica en de energieke Amerikaanse dirigent Kazem Abdullah beginnen we 2020 met muziek en licht in ons hart. De presentator is Ab Nieuwdorp (Radio 4) en uiteraard zijner voor de bezoekers oliebollen en een glaasje prosecco.
Programma: Strauss jr. Ouverture ‘Der Zigeunerbaron‘, Gershwin American in Paris en Suite ‘Porgy and Bess, Bernstein Ouverture West Side Story + diverse walsen, polka’s en aria’s

Video In Search of Light, Residentie Orkest Den Haag website, Facebook, Twitter, YouTube

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.