Muziek

Q65 tijdens Popdox Filmfestival

Helaas, ik ben net te jong om de roemruchte begintijd van alle nieuwe bands te hebben meegemaakt die in de jaren 60 opkwamen zoals The Golden Earrings, Sandy Coast, Shocking Blue, The Motions, The Shoes, de Tielman Brothers (enz. enz.) en niet te vergeten Q65!
Q65 is nog steeds bekend van nummers als ‘The life I live’, ‘You’re the victor’ en ‘World of birds’, omdat deze ook nu nog regelmatig op de radio worden gedraaid.

Gelukkig heb ik nog vele “graantjes meegepikt” omdat mijn vader een hippie was en mijn man uit die tijd komt en me veel vertelde en meesjouwde naar diverse optredens.
Zo ook naar de ‘Back to The Sixties’ in 1985 in de Houtrusthallen waar onder andere Q65 optrad; tja, helaas zijn ook deze hallen verdwenen. Erg veel informatie kan ik over dit evenement niet meer terugvinden, maar dat het een grote indruk op me heeft achtergelaten is zeker!

Toen ik las dat in het Nutshuis tijdens het Popdox Filmfestival bandleden zouden komen voor de presentatie van een internationale documentaire van Elija van den Berg, oud-medewerker van de zeezender Radio Caroline, (in samenwerking met de Britse journalist Mark Dezzani) en tevens een boekpresentatie van Pim Scheelings was mijn man heel enthousiast en zijn we daar samen heengegaan.

Van tevoren werd gewaarschuwd dat de docu nog niet volledig was afgerond; het waren nog ruwe filmbeelden, maar hij was enorm leuk te zien!
Nerveus introduceerde Elija van den Berg de film, waarbij ze vertelde dat ze hoopte dat hij internationale bekendheid zou krijgen.
Hij ging onder andere over de geschiedenis van de oprichting van de band, waarom nu juist die naam, hoe de optredens in zijn werk gingen (met de mislukte optredens erbij) en natuurlijk de bandleden.

Daarna las Pim Scheelings een aantal verhalen/anekdotes voor uit het boek, onder begeleiding van nummers van de Q65 (heuse vinyl platen!) dat officieel gepresenteerd zal worden op 20 november tijdens het Crossing Border Festival.
Geweldige verhalen; iedereen in de zaal zat regelmatig te lachen en ook de bandleden zag je genieten.

Na afloop was er gelegenheid om vanuit de zaal vragen te stellen waar ook gebruik van werd gemaakt.
Een van de vragen was of ze ooit nog eens wilden optreden. Het antwoord was dat ze dat best wel wilden. Als zanger zagen zij graag Tim Akkerman. Zou het niet verkeerd vinden nog eens een optreden te zien,

We hebben in elk geval genoten!

Meer foto’s? Klik hier.

 

Please follow and like us:

3 reacties

 • Ko van Dijk

  Hoi Geertje, allereerst mijn dank voor je reactie op mijn weblog.

  Het ene bezoek is het andere waard 😉 Jouw weblog ziet er moderner uit maar mijn bezoekers zijn zo gewend aan de ouderwetse lay-out dat ik bang dat te veranderen. Ook ik was verrast van mijn nominatie. Hoewel ik dat hele gedoe rond het “beste” weblog wat overdreven vind, ben ik toch benieuwd wie de eindstreep halen.

  Leuk om een Haags weblog te bekijken. Over Den Haag heb ik ooit deze column geschreven:
  //www.kovandijkvertelt.nl/2008/11/oh-la-la-la-in-s-gravenhage/

  Net als jij schrijf ik over muziek en heb ik de jaren 60 meegemaakt. Met de Nederlandse groepen uit die tijd heb ik niet zoveel met uitzondering van Focus en de Rotterdamse soulgroep The Free. Wel heb ik affiniteit met de zeezenders en radio Luxemburg. Voor mij zijn de jaren zeventig meer van belang. Ik was toen DJ en platenplugger. Neemt niet weg dat ik natuurlijk groepen zoals de Q65 heb gekend. Toch gaat mijn voorkeur uit naar de muziek van tegenwoordig. Regelmatig besteed ik aandacht aan onbekend, buitenlands talent. En soms pakt MOJO of Hilversum mijn tips op.

  Dank voor de tip dat je wederhelft een geluidsfreak is. Wie weet hoe we elkaar nog treffen. Ook jij succes met de nominatie!!

  Groet van Ko

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.