Stadsnieuws

Centrum binnenkort per auto verder onbereikbaar

 

Met billboards, posters, routekaarten en verkeersregelaars wil de gemeente  iedereen informeren over de veranderingen van de verkeerssituatie in de stad; het VCP.

Vanaf 20 november al wordt de binnenstad voor het grootste deel autovrij.

Op onder andere het Spui, maar eigenlijk overal in het centrum kom je nu grote borden tegen.

Den Haag is eigenlijk al een ramp om met de auto doorheen te komen, maar dat wordt dus straks een stuk erger.

 

“De billboards en borden in het centrum van de stad geven al aan dat er veranderingen op komst zijn. Volgens de gemeente zullen weggebruikers moeten wennen, maar maken de veranderingen onderdeel uit van een groter doel”, aldus de gemeente.

Voor mensen met een handicap geen vooruitgang!

Zeker als ook het openbaar vervoer op het Spui zal verdwijnen.

Please follow and like us:

9 reacties

 • lisa

  WEG = WEG, vind het TE!
  Wie heeft dit goedgekeurd? Ze hadden beter kunnen zetten ‘vermijd het centrum’. Ik hoop op leuke graffiti met pakkende teksten.

 • Hanny

  Als de gemeente maar zorgt voor goede verbindingen naar het centrum en grote parkeerterreinen aan de buitenkant, hoeft het geen bezwaar te zijn. In Groningen is het centrum ook autoluw gemaakt. Vanaf grote parkeerterrein buiten het centrum kun je voor € 2,– met 5 personen per bus naar het centrum. Wel zo gemakkelijk. Gehandicapten kunnen een ontheffing krijgen.

 • Wil Vonk

  Gisteren huwelijk voltrokken in het stadhuis. Ken je dat; toga, akten, tas enzovoort. Heb er 5 kwartier over gedaan om in de parkeergarage te komen. Waanzin! De stad ligt er opengebroken bij en omleidingen en files zijn er genoeg. De achterliggende gedachte is om uit de auto in het OV te gaa. Het OV sluit niet aan en in Den Haag moeten we toezien dat het OV in Haaglanden geregeld wordt. Weet je dat zelfs taxis niet voor het oude stadhuis aan de Groenmarkt kunnen stoppen? Idioot, ouderen en gehandicapten en mensen die moeilijk ter been zijn, zijn de dupe van dit idiote beleid.

  De auto’s worden echt steeds schoner en wij zitten straks met een afgesloten binnenstad en met een ridiciuul parkeerbeleid. Bah!

 • admin

  Ben het met je eens Wil! Ook per fiets is het een ramp of gevaarlijk naar het centrum vanuit Vrederust te komen; heb je de Paralleweg wel eens gezien? Het is gewoon een kamikazerit.
  Ik kies nu voor de tram; al fiets ik veel liever maar wil liever niet omvergereden worden bij HS of De Put.
  Inderdaad overal ligt Den Haag open en voor minder valide mensen, wat ik ook al schreef in mijn blog, wordt het een kwelling.
  Dit plan is misschien met goede bedoelingen opgepakt, maar over de gevolgen slecht nagedacht. Zeker als je ziet hoe veel ouderen/minder validen toch wel eens graag wegwillen en afhankelijk zijn van vervoer naar het centrum.
  En inderdaad, het openbaar vervoer is heel erg achteruit gegaan de laatste jaren; veel bussen zijn verdwenen en weinig (goeds) ervoor in de plaats gekomen.
  Maar ook daar heb ik al vaak geblogt.

 • Tijs Teulings

  ik woon naast het prins bernhard viaduct en ik zie iedere spits en tijdens het weekend de hele dag honderden auto’s in een aangesloten file staan om het centrum in te komen. totale waanzin als je het mij vraagt, waarom zou je in godsnaam met je auto naar het spui willen? er stopt een tram aan alle kanten van het winkelcentrum. Volgens mij is dit een prima plan voor een centrum dat, zoals hierboven ook al wordt genoemd, toch al onbereikbaar was.

 • admin

  @Tijs
  Ben het met je eens; als je valide bent, waarom met de auto?
  Ik doe dat zeker niet!
  Maar het openbaar vervoer is niet vanuit de hele stad goed bereikbaar richting centrum.
  En wat als je minder valide bent en afhankelijk bent van een auto of invalidewagen? Deze mensen worden op deze manier “weggejaagd”. Zeker als ook het openbaar vervoer op het Spui weggaat; wat gaat gebeuren! Hoe moeten deze mensen naar het IJspaleis, culturele instellingen als de dr. Anton Philipszaal, het Theater, het filmhuis of zelfs de bioscoop?
  Het lijkt een mooi plan; het hele centrum voor alleen de voetgangers maar er zijn mensen die hierdoor zeer gedupeerd worden.
  Een minimum vereiste zou volgens mij moeten zijn een goed openbaar vervoer vanuit de hele stad en bereikbaarheid naar deze instanties voor iedereen.

 • sunny

  Als dit de manier is waarmee den haag denkt de problemen op te lossen, dan denk ik dat vele winkel ondernemers hierdoor zijn/haar ondergang zullen vinden.
  – toevoer van winkelmaterialen wordt een regelrechte RAMP
  – afnemers kunnen hun auto niet in de buurt van de winkels meer kwijt, bv lastig met grote spullen (lastig met de Tram of Bus)
  – consumenten zullen een uitwijkend gedrag vertonen, dit gaat ten kosten van…
  – Winkeliers zullen door dit fenomeen slechter omzet behalen, zullen moeten sluiten of zullen den haag moeten verlaten.
  Kortom de zinsnede “Den Haag moeilijker bereikbaar” zou moeten worden “Den Haag makkelijker bereikbaar”. EN hiervoor worden de mensen in Gem. den haag betaald, en niet andersom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.