Politiek

Protestactie ‘Handen af van de huurtoeslag’

Bericht van de woonbond

Eind november beslist de Tweede Kamer over nieuwe bezuinigingen op de huurtoeslag. Als het aan het kabinet ligt komt er een nieuwe korting op de huurtoeslag, die oploopt tot 15 euro per maand in 2015. De Woonbond roept huurders op om de woordvoerders in de Tweede Kamer vóór 30 november per e-mail te laten weten dat dit niet mag gebeuren. Een bezuiniging op de huurtoeslag treft de laagste inkomens snoeihard.

De actie start op woensdag 24 november. Vanaf dat moment kunt u via de Woonbondsite met één druk op de knop een e-mail sturen aan de woordvoerders in de Tweede Kamer om zo uw zorgen en uw ongenoegen over deze bezuinigingen te laten blijken. Uiteraard is er ruimte om ook uw persoonlijke boodschap mee te geven.

Omdat het belangrijk is dat zo veel mogelijk mensen meedoen ook op mijn blog dit bericht. De voorgenomen bezuinigingen raken namelijk de laagste en allerlaagste inkomens. 72% van de huurtoeslagontvangers moet rondkomen van een uitkering of AOW met eventueel een klein pensioentje. Ruim 40% van de huishoudens is 65+ en een kwart van de huishoudens met huurtoeslag bestaat uit gezinnen met jonge kinderen. Nieuwe bezuinigingen op de huurtoeslag hebben dramatische gevolgen voor hun koopkracht. Volgens de Nederlandse Woonbond is dit absoluut onaanvaardbaar. Houd huren betaalbaar, dus handen af van de huurtoeslag!

Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.