Koningshuis,  Mens/Maatschappij

Prinses Máxima spreekt bij G20-bijeenkomst in Johan de Withuis
Prinses Máxima der Nederlanden was 25 mei gastvrouw en erevoorzitter van een G20-bijeenkomst over financiële dienstverlening aan kleine bedrijven in het Johan de Witthuis in Den Haag. Prinses Máxima deed dit in haar hoedanigheid als ‘Special Advocate’ van de VN op het gebied van toegang tot financiële diensten voor zowel midden- en kleinbedrijf (MKB) als lage inkomensgroepen.Bij de ingang van het Johan de Withuis poseerde zij met Peer Stein (links) van de International Finance Corporation, vice-voorzitter Shepherd Muzamba (rechts) uit Zuid Afrika.
De Prinses hield zowel aan het begin van de bijeenkomst als aan het einde een toespraak.
Het betrof de eerste vergadering van de werkgroep ‘G20 SME Finance Data Working Group’ welke als doel heeft het verzamelen van structurele gegevens over toegang tot en gebruik van financiële diensten voor het MKB om deze per land vergelijkbaar te maken. Betrouwbare statistische gegevens kunnen leiden tot meer inzicht in de belemmeringen voor de toegang tot financiële producten en diensten.

De werkgroep is een resultaat van de G20-top in Pittsburgh in september 2009. Tijdens die top kondigden de G20-landen aan om veilige, transparante en duurzame financiële dienstverlening richting het MKB te stimuleren in met name ontwikkelingslanden. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de International Finance Corporation (IFC), onderdeel van de Wereldbank.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.