Historie,  Koningshuis,  Mens/Maatschappij

Prinses Margarita ontwerpt Witte Anjer Prijs 2024

Prinses Margarita
Prinses Margarita (archieffoto)

De Witte Anjer Prijs 2024 wordt ontworpen door Prinses Margarita
Vanaf vandaag kun je een nominatie indienen voor de Witte Anjer Prijs 2024. Deze prijs wordt ieder jaar door het Nationaal Comité Veteranendag uitgereikt aan een persoon die een bijzondere rol speelt in het leven van veteranen. In 2020 ging de prijs bijvoorbeeld naar Dennis en Mariska van der Kraats, oprichters van het Veteranen Search Team. Met hun initiatief geven zij veteranen het gevoel dat ze een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. In 2023 ging de prijs naar Sterre van den Boogaard en Ruben Lindenhovius, zij wonnen de prijs voor hun initiatief ‘Boots on the Ground’ en de voorbeeldfunctie die zij met dit initiatief vervullen voor jongeren om zich in te zetten voor de erkenning en waardering van veteranen.

Vandaag start de nominatieronde voor de Witte Anjer Prijs 2024 tijdens de Gemeentelijke Inspiratiedagen van Het Nationaal Comité Veteranendag. Alle ingediende nominaties worden na sluiting van de publieksronde beoordeeld door een zorgvuldig gekozen jury onder leiding van mw. drs. Angelien Eijsink (bestuurslid bij het Nationaal Comité Veteranendag). De prijs zelf wordt op 13 juni uitgereikt door de voorzitter van het Nationaal Comité Veteranendag, drs Jaap Smit.

Voorzitter Jaap Smit: ‘ons comité, bestaat uit verschillende mensen vanuit de samenleving en heeft als opdracht het bevorderen van maatschappelijke erkenning en waardering voor onze veteranen. Naast de jaarlijkse landelijke Nederlandse Veteranendag speelt de uitreiking van de Witte Anjer Prijs daarin een belangrijke rol. Waar we met de landelijke dag alle veteranen bedanken, brengt de Witte Anjer Prijs het kleine, individuele verhaal naar voren.

Dit jaar wordt de prijs ontworpen door H.K.H. Margarita prinses de Bourbon de Parme en daar ben ik heel blij mee. Niet alleen omdat het vast een mooi ontwerp wordt, maar ook omdat zij zo haar persoonlijke betrokkenheid met onze veteranen toont.’ 

Prinses Margarita: ’ik vind het een eer dat het Nationaal Comité Veteranendag mij de gelegenheid biedt om deze bijzondere prijs voor onze veteranen te mogen ontwerpen. Ik ben bij de uitreiking in 2023 geweest en heb toen gezien en gevoeld hoeveel mooie en inspirerende nominaties er waren. Ik hoop dat dit jaar weer het geval zal zijn en ga mijn uiterste best doen op het ontwerp van de een Witte Anjer Prijs 2024. Een ontwerp dat recht moet doen aan de inzet van onze veteranen.’

Over de nominaties
Tussen 6 februari en 31 maart 2024 kunnen nominaties worden ingediend voor de Witte Anjer Prijs 2024 via  //www.veteranendag.nl/de-witte-anjer/witte-anjer-prijs-2024/. Na de sluiting van de publieksronde op 31 maart 2024 zal de jury samenkomen om de nominaties te beoordelen. De jury maakt een selectie van 20 nominaties die worden uitgenodigd voor de Witte Anjer Prijsuitreiking. Tijdens deze uitreiking wordt de winnaar bekend gemaakt.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.