Boeken,  Koningshuis,  Stadsnieuws

Prinses Laurentien neemt boek “De wereld van Sesamstraat” in ontvangst

Prinses Laurentien nam donderdagmiddag 25 februari het eerste exemplaar van de Wereld van Sesamstraat in ontvangst in Madurodam.
Tot vorig jaar was in deze ministad de enorm leuke expositie “Sesamstraat” te bezichtigen (waar ik hier ook al over schreef), dus ik vond het enorm leuk, dat de uitreiking ook hier plaatsvond!

Na verwelkoming bij Madurodam door de heren B. van Alphen (Loco-burgemeester) Tamara van der Kraats (Locoburgemeester van Madurodam) Mr. drs. L. Dijk ( op de foto naast de prinses met blindenstok, voorzitter NLBB, gastheer) en Drs. A. Schipper MA (directeur NLBB, begeleider gastheer, op de foto achter l. Dijk) ging de prinses naar boven, waar ze plaatsnam op een stoel samen met andere genodigden en natuurlijk een boel kinderen.

Het programma begon met een inleiding door Lisa Wade bekend van Klokhuis, die ook een (blinde) jongen op het toneel tilde, om samen met hem te laten zien, dat ook al kan je niet zien, je wel veel andere mogelijkheden hebt, zoals voelen en horen, waardoor je toch kan “lezen”.

Samen met alle kinderen die aanwezig waren, werd een lied van Bert en Ernie gezongen, waarbij alle kinderen elkaar moesten voelen (de neus, oren en kin).
Een heel leuk gezicht!

Na toespraken van de heren Schipper en Dijk, was dan het moment aangebroken, voor de overhandiging van het doe-, voel- en luisterboek (van Uitgeverij Rubinstein).
Dit werd natuurlijk gedaan door Bert en Ernie.
Samen met de prinses gingen zij op de foto.

Natuurlijk mochten ook alle andere kinderen het toneel op om samen met de prinses op de foto te mogen.

Een lief moment; de prinses bekijkt damen met een blind meisje het boek; zo vertederend zoals zij met haar omging!

Eén meisje had speciaal voor prinses Laurentien een tekening gemaakt die zij haar overhandigde.
Blozend staat zij hier op de foto, omdat zij in ruil hiervoor een kus kreeg.

Prinses Laurentien heeft de tekst ingesproken voor dit bijzondere boek.

De Wereld van Sesamstraat is het derde deel in de serie Onbeperkt Lezen voor kinderen met of zonder leeshandicap. Deze unieke serie van doe-, voel- en luisterboeken is tot stand gekomen door de samenwerking tussen de NLBB Vereniging van Leesgehandicapten en uitgeverij Rubinstein. De Prinses heeft voor deze serie de tekst ingesproken.
De Rabobank Foundation heeft de productie van het boek mogelijk gemaakt. De Rabobank schenkt, net als bij de eerder verschenen edities, alle openbare bibliotheken en scholen voor blinde en slechtziende kinderen in Nederland een exemplaar van de Wereld van Sesamstraat.

Prinses Laurentien is beschermvrouwe van de NLBB en werkte nauw met hen samen bij de totstandkoming van deze uitgave.

Meer foto’s? Klik hier.

Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.