Stadsnieuws

Première Tirza in Pathé Buitenhof
Maandag 27 september was de première van de Nederlandse speelfilm Tirza in theater Pathé Buitenhof.
Vanaf 30 september is deze film te zien.
Zowel de cast als een aantal bekende Nederlanders waren aanwezig bij deze première en liepen over de rode loper die voor de bioscoop was gelegd.

Tirza – de Nederlandse inzending voor de Oscars – is een speelfilm van Rudolf van den Berg naar de gelijknamige roman van Arnon Grunberg. In de hoofdrollen spelen Gijs Scholten van Aschat, Sylvia Hoeks, Nasdrin Dchar, Johanna ter Steege en Keitumetse Matlabo.
In het kort gaat de film hierover: Jörgen Hofmeesters bestaan wankelt. Hij wordt ontslagen en lastig gevallen door zijn ex-vrouw. Bovendien is zijn lievelingsdochter Tirza spoorloos verdwenen tijdens een vakantiereis in Namibië. Na weken van wurgende onzekerheid besluit Jörgen haar daar op te sporen.


Helaas, het weer was niet lekker; de meesten liepen dan ook onder een paraplu (hoewel sommige parapluus er we heel mooi uitzagen!) of liepen zo snel mogelijk richting de bioscoop.
Sommigen lieten zich wel bewonderen, gekleed soms zeer opvallende creaties.
Ook Bart Chabot, ondanks dat het feit dat hij toch behoorlijk nerveus moet zijn, was aanwezig en gaf een interview. Respect daarvoor!De cast had gelukkig minder haast om naar binnen te gaan.
Op de foto hier direct boven zie je Rudolf van den Berg (regie en scenario) met zijn (prachtige) dochter Chagall die de titelsong van de film heeft geschreven en gezongen.


De regen was minder geworden en geduldig poseerden ze voor de diverse media.
Na de rode loper was er voor iedereen een glas bubbels die vriendelijk werd gepresenteerd.
Even werd er bijgepraat in de hal van de bioscoop.
Waarna iedereen de zaal binnen mocht, waar toch wel een gespannen sfeer hing; tenslotte was het een premiere.
Eerst was er een inleidend gesprek onder andere door Marjolein de Jong, waarbij de  microfoon het regelmatig liet afweten.
Veel toegevoegde waarde had dit gesprek niet; natuurlijk mag je het leuk vinden dat Tirza onder andere in Den Haag is opgenomen en dat daarmee (zeker als de film een Oscar zou krijgen) even op de wereldkaart staat, maar de rest was in mijn ogen een klein beetje klunzig. Vragen als, “kom je uit Den Haag?” en de mededeling dat getutoyeerd mocht worden, tja; wie zit daarop te wachten?

Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.