Stadsnieuws

Pauline Krikke voorgedragen als nieuwe burgemeester

Krikke
Pauline Krikke na bekendmaking in gemeenteraad

foto: Richard Mulder

Gisteravond heeft de gemeenteraad bekend gemaakt Pauline Krikke aan te bevelen als nieuwe burgemeester van Den Haag. De Kroon moet haar nog officieel benoemen.
De gemeenteraad ziet in Krikke (1961) een sterke verbinder met liefde voor de grote stad. Ze heeft ruime bestuurlijke ervaring op het niveau van een grote stad. Zij heeft vijf jaar als (VVD)-wethouder in Amsterdam en 12 jaar als burgemeester van Arnhem gewerkt.

Momenteel is Krikke lid van de Eerste Kamer, een functie die ze zal neerleggen wanneer zij benoemd wordt tot burgemeester van Den Haag.
Hiermee krijgt onze stad voor het eerst voor een vrouwelijke burgemeester.
Op 17 maart zal zij worden geïnstalleerd.

Krikke
Van Aartsen

Van Aartsen was 9 jaar burgemeester in Den Haag. Hij kondigde eind vorig jaar zijn vertrek aan per 1 maart omdat hij aan het in december 70 jaar wordt en dan zijn functie moet neerleggen. Dit is wettelijk vastgelegd.
Persoonlijk zal ik hem best missen en vind het jammer dat hij weg gaat.
Al met al vond ik hem een prettige burgemeester die altijd alles op de voet volgde, wat ik ook persoonlijk heb ondervonden. In positieve zin.

Voor wat betreft de kwaliteiten van de nieuwe “burgervrouw” is het wat mij betreft afwachten. Krikke was voor mij een totale verrassing en haar ken ik niet. Afgaan op de berichten die ik op social media lees doe ik niet, want het is beter te zien hoe zij haar functie zal bekleden.

Hierbij feliciteer ik Pauline Krikke en wens Van Aartsen en zijn vrouw heel veel plezier en een welverdiende rust met hun (klein) kinderen.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.