Mens/Maatschappij

Opening vernieuwde Voedselbank Boomaweg

Opening vernieuwde voedselbank Boomaweg

foto’s: Richard Mulder 

 

In 2006 werd de voedselbank aan de Boomaweg officieel geopend.
Toen waren nog “maar” 1350 mensen in de regio Haaglanden van deze instantie afhankelijk, inmiddels is dat aantal opgelopen tot 3000. En dan de wetenschap, dat de selectie om toegelaten te worden tot een wekelijks voedselpakket enorm streng is. Het aantal mensen dat in Nederland onder de armoedegrens leeft zou inmiddels zijn opgelopen tot 2.5 miljoen……
Zoals ik ook al in mijn vorige blog aangaf, vaak buiten hun eigen schuld (werk dat wegvalt, hoge hypotheken, verzin maar een reden). Kinderen zijn vaak de dupe.
Een voedselbank geef in elk geval iets verlichting, al ben ik van mening dat deze banken niet eens zouden mogen bestaan in een relatief rijk land als Nederland!


 

Rabin Baldewsingh opent de deuren

 

Op 17 oktober, op de Internationale dag tegen de armoede, werd de vernieuwde voedselbank opnieuw geopend door wethouder Baldewsingh.
Een grote verbouwing was voltooid, waarbij er meer ruimte voor de vrijwilligers was gecreëerd, extra kranen om de handen te wassen en een grote nieuwe koelcel was geplaatst.

Please follow and like us:

4 reacties

 • Opa Water

  Had dat niet in alle anonimiteit kunnen plaats hebben …. en maar lachen die Baldewsingh , alsof we hier trots op moeten zijn …

 • Geertje

  Wat ik al schreef Opa Water: ik ben van mening dat deze banken niet eens zouden mogen bestaan in een relatief rijk land als Nederland!
  Het is dieptriest….

 • Henk van Schepen

  Ach ach, kijk Baldewsingh eens pronken met andermans veren,… Je maag zou zich terplekke omkeren
  Omdat het vorige PVDA /VVD/CDA college geen cent aan ze wilde uitgeven is Groep de Mos vorig jaar een actie met bekende Hagenaars gestart om geld voor de koelcel voor de voedselbank op te halen.
  Dit is NIET DANKZIJ, mijnheer Baldewsingh tot stand gekomen maar ONDANKS hem!! En maar mooi weer spelen, de schijnheil. Als Baldewsing (en zijn PVDA) al ergens verantwoordelijk voor is, dan is dat voor het feit dat de voedselbank (nog steeds) hard nodig is in Den Haag.
  Onder jaren van PVDA schrikbewind en uitkleedbeleid heeft onze, ooit zo welvarende stad, een armoedeval beleefd van ongekende proporties, maar ondertussen wel megelomane geldverslindende projecten uit de grond stampen. BAH!

 • Opa Water

  Inderdaad Henk , een misselijk makend mannetje die Baldewsingh . Triest voor de groep de Mos Groep de Mos …de Teeegen partijjj …. ha ha ha

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.