Persoonlijk

Nu.nl Lezersfoto

Hotel Arena en expositie

 

Mensen die wel eens op lezersfoto van Nu.nl kijken, weten, dat ik af en toe een foto inzend.

In Den Haag gebeurt zo veel, en eigenlijk vind ik het zonde om bepaalde nieuwsfoto’s alleen maar op mijn harde schijf te laten staan; waarom niet delen?

Zeker politiek/maatschappelijk gerichte foto’s stuur ik graag in, omdat ik hoop mensen op die manier wat wakker te schudden voor de zaken die in hun omgeving plaatsvinden.

 

Enorm verbaasd was ik, toen ik van Nu.nl het volgende bericht kreeg:

We zijn blij je te kunnen meedelen dat NUfoto vanaf 21 maart tot 21 april in Amsterdam een expositie organiseert waar de beste lezersfoto’s van het afgelopen jaar worden getoond. De expositie biedt een unieke kans om foto’s die tot nu alleen online te zien waren ook een keer in het ‘echt’ te bekijken. We hebben uit alle ingezonden foto’s een selectie gemaakt van bijna 100 unieke beelden en daarbij gekeken naar fotografische kwaliteit en nieuwswaardigheid.

 

Ook 1 (of meer) van jouw foto’s is uitgekozen voor deze expositie, je bent daarom ook van harte uitgenodigd voor het exclusieve openingsfeest op donderdag 20 maart.

Net als de expositie vindt het openingsfeest plaats in Hotel Arena, je bent vanaf 20:00 welkom!

 

 

Welke foto was me een raadsel, dus nieuwsgierig ging ik donderdag richting Amsterdam.

 

 Japanse troostmeisjes

 

 

Een prachtig hotel.

In de gangen hingen prachtige foto’s, waaronder de Japanse troostmeisjes van mij.

 

 

 winnende foto's

 


 

In de zaal waar het feest werd gevierd hingen de drie gekozen foto’s die de eerste, tweede en derde prijs hadden gewonnen. Op deze link zie je de winnaars.  


 

 

Op de grote foto mijn favoriet 

 

 

Met de eerste was ik het helemaal eens. Echt een Nu foto; al die fototoestellen gericht op popster Gwen Stefani en Theodor Verstegen die precies op de juiste plaats staat. Sexy en uitdagend, misschien niet haarscherp, maar wel prachtig! (Had hem best zelf willen maken…)

De tweede prijs niet; voor mij was de absolute winnaar de eenzame brandweerman die desolaat in een afgebrande omgeving staat.

 

 lekkere hapjes

 

Het feest zelf was gezellig!

Heerlijke hapjes (tenminste, zo zagen ze eruit; ik had net mijn eten op, dus heb er maar niets van genomen) en je kon drinken wat je wilde.

Leuk was ook een van de redactrices tegen te komen, met wie ik wel eens via de mail contact heb.


 

 

 feest

 

 

Met een Nu.nl T-shirt en een viewer (ja, zo’n kinderspeelgoedding, waar ik als kind altijd ademloos plaatjes bekeek J ) ging ik weer richting Den Haag.

Het was dat ik het zo’n bijzondere gelegenheid vond, want normaal reis ik nooit buiten de stad; lang zitten is niet echt iets voor mij.

 

Overigens, De expositie is tot en met 20 april te zien in Hotel Arena in Amsterdam. Daarnaast is een aanvullende selectie van de foto’s tot het einde van de looptijd te zien in Café Cox en Odeon te Amsterdam.

 

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.