Natuur/milieu

Noodweer teistert Den Haag

 

 

Wat een noodweer gisteravond en vannacht!

Achter elkaar bliksem en donder boven Den Haag; ik moet eerlijk bekennen dat ik het een prachtig gezicht vond.

Onze pc’s en televisie hadden we voor de zekerheid uit gezet, aangezien we vorig jaar bij een dergelijke bui waarschijnlijk een bolbliksem in huis hadden.

Hij sloeg naar binnen, en via een stopcontact maakte hij een weg door mijn dochter heen (gelukkig kwam zij met de schrik vrij!) en vernielde drie pc’s.

Dus alle antennes en pc’s blijven heerlijk losgekoppeld; genieten van de bliksem is ook leuk!

Voor het eerst is het me gelukt om een aantal op de gevoelige plaat vast te leggen.

Voor de zekerheid achter de deuropening stond ik te wachten tot ik vermoedde dat er een zou komen; wat klopte.

 

 

 

De bovenste was een van de eerste, maar deze is wel heel bijzonder!

Een deelvergroting (crop) hiernaast.

Eerst dacht ik dat ik de camera had bewogen; wel 9 verschillende stralen langs elkaar; maar toen ik zag dat andere flitsen die tegelijkertijd zichtbaar waren wel scherp waren moest het wel een goede foto zijn!

Onderaan kronkelen en verminderen de stralen zich; vreemd….

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Vanmorgen werd duidelijk hoe desastreus de gevolgen voor Den Haag waren; de brandweer had zijn handen vol aan alle bomen die waren omgevallen en al het wateroverlast overal na de regen, storm en hagel van vannacht.

Al fietsend merkte ik, dat ook de putten al het water niet konden verwerken; hier en daar was de weg in een “zwembad” veranderd en koos ook ik voor de stoep.

 

 

Deze grote tak op de Eindstede/Langestede moest door de brandweer in stukken gezaagd worden om de rijbaan weer vrij te maken.

 

 

 

Een hoogwerker moest eraan te pas komen om nog een gevaarlijke tak te verwijderen.

 

 

 

 

Maar niet alleen de brandweer; ook het Groenbedrijf van de gemeente heeft de hele dag zijn handen vol gehad om alle takken die op alle fietspaden, wegen en stoepen te verwijderen.

Deze boom bij de Tesselschadelaan was ook beschadigd.

Eén tak die toch een risico vormde was niet zomaar uit de boom te trekken.

 

 

Met een touw werd de tak vastgebonden aan de werkwagen die daarna wegreed, de tak met zich meesleurend.

Wat me verbaasde is hoe veel haast veel automobilisten hebben om tijdens de werkzaamheden er toch nog even snel langs te moeten!

 

 

Geef ze toch wat ruimte; als de tak op jouw dak van de auto valt ben je niet blij….

 

Please follow and like us:

10 reacties

 • kk

  Ik was echt lang onderweg vanochtend met de tram!

  Wat een prachtige storm was het gister. Vooral omdat het heel snel aankwam en toen ACTIE! Prachtige foto’s!

 • interniek

  Hoi Gera,

  Fraaie opnamen zeg! Je lijkt wel een bliksemjager! Ik weet niet hoe laat je aan het fotograferen sloeg, maar ik was om 4.00 uur te lui en het regende zo hard dat ik dacht hoe moet ik dat nu droog vastleggen? Heb achteraf wel spijt want het was uniek die enorme lange lichtflitsen zonder donder er achteraan. Echt iets uit een horror. En Chuckie was bang en keek steeds naar mij of ik ook bang zou worden want dan is dat voor haar een teken dat het voor haar ook tijd wordt om bang te worden. Ik heb (geloof ik) niets laten merken;-) Mooie reportage weer!

  Niek

 • Geertje

  @ Niek;

  Deze foto’s heb ik rond 23.00 uur gemaakt.
  Toen was de eerste serie bliksems.
  Leuke was, dat mijn man de korte golf ontvanger aan had staan, waardoor ik de bliksems soms al van tevoren kon horen.
  Vandaar dat ik er een aantal op de “gevoelige plaat” kon zetten 😉

 • interniek

  @ Actiefront etc. Om 04.00 uur leek het alsof de wereld verging. Dat stel ik mij zo voor. Gelukkig voor al die mensen die er doorheen hebben geslapen, die zullen dus ook daar niets van merken;-)

 • tagrijn

  Het was hier in de regio inderdaad verschrikkelijk. Zeker vannacht om een uur of vier. De hemel bleef minuten lang verlicht doordat de bliksemstralen elkaar meteen opvolgden en de donder bleef zeker tien minuten onafgebroken aanhouden. Er zijn hier in het park een flink aantal pas geplante bomen vernield en op de singels lagen grote takken op de weg. Het voelde inderdaad een beetje zoals Interniek het hierboven beschrijft.

 • alexandra

  Ha Gera, ik lag lui te genieten van het noodweer met de deuren open en wilde fotograferen maar niet dus … en ben blij jouw fraaie foto’s te zien, en de volgende morgen, jeetje wat ben jij gedreven <:)

 • gerdaYD

  … en hier nog meer onheil voor de bomen….
  Maar jouw bliksem mag er zijn! Knap vastgelegd en proficiat, want dit is wel heel erg moeilijk te fotograferen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.