Kunst/Cultuur,  Stadsnieuws

Nogmaals graffiti in Segbroek

Mijn log over de graffiti van de Berlage kiosk op het Goudenregenplein heeft nogal wat stof doen opwaaien.

 

Ellen wees me terecht op een fout in de tekst.

Helaas blijkt achteraf, dat ik nog meer verkeerde informatie heb gegeven.

 

Wat is namelijk het geval, ook dit transformatorhuisje werd beschilderd op initiatief van het Stadsdeelkantoor Segbroek, in het kader van het anti-graffitiproject van Electograff.com.

Op 34 locaties in het Stadsdeel Segbroek zijn tijdelijke schilderingen van kunstenaars te zien. Deze worden na 6 maanden in overleg met de bewoners beoordeeld of ze mogen blijven of dat ze verwijderd worden.

 

 

De opzet van het kunstproject is om kunst dichterbij bewoners te brengen.


Omdat de bewoners vonden dat de schilderingen helemaal niet passen bij het karakter van deze (Berlage)kiosk en de sfeer op het plein, ontstond meteen veel protest. Er is ook vooraf geen overleg over dit project geweest met omwonenden.

Brieven aan omwonenden die de schilderingen aan zouden kondigen zijn helaas te laat verzonden.

Niet echt slim dus.
Op het Stadsdeelkantoor is een vergadering geweest naar aanleiding van de protesten waar bleek dat er ook geen vergunning was aangevraagd voor dit deel van het project.
Door stadsdeelvoorzitter Annita de Bruijne is nu toegezegd dat de schilderingen verwijderd zouden worden.

Op één andere locatie is het ontwerp aangepast.

Op donderdag 2 april zijn de kunstwerken in heel Segbroek onthuld door het leggen van de laatste hand aan een graffiti-kunstwerk op een elektriciteitshuisje aan de Loosduinseweg door de Haagse wethouder Marieke Bolle en de directeur van het Gemeentemuseum Den Haag, Benno Tempel (ook het gemeentemuseum participeert in dit project).    

 

 

Ik blijf het jammer vinden, dat deze schildering verwijderd moest worden en vind het belachelijk dat de kunstenaars hierom bedreigd werden!

Misschien komt er nog een update over deze kiosk; er is nog iets aan de hand; ik hoop dat het bericht wat ik vernam waar is, maar daarover dan later meer.

 

Persoonlijk vind ik, dat deze schilderingen mooier waren dan de kreten en dergelijke  dat werd achtergelaten door vandalen; graffiti door dit anti-graffiti project is gewoon veel mooier en het houdt het lelijke “spuitwerk” tegen, weet ik uit ervaring door de prachtige muurschilderingen in mijn wijk Vrederust.

 

 

Hieronder nog een aantal huisjes die beschilderd zijn. Deze foto’s (evenals de kunstenaar aan het werk hierboven) zijn gemaakt door Richard Mulder; bedankt voor het gebruik!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.