Muziek,  Stadsnieuws

Nieuwjaarsfeest Den Haag

Een heel late log over het nieuwjaarsfeest 2010 in het atrium van het IJspaleis.
Enerzijds omdat er veel werk aan zat verbonden, anderzijds omdat toen we terugkwamen van dit leuke feest we in een enorme bende thuiskwamen. Tja, als de kat van huis is, dansen de pubermuizen.
De hele ochtend en middag zijn we dus aan het ruimen geweest, omdat de kinderen uitsliepen… Volgende keer toch maar eens anders aanpakken.Het was ongelooflijk hoe veel mensen op 2 januari niet allemaal in stadhuis aanwezig waren voor het nieuwjaarsfeest. Ik hoorde dat veel mensen zich zelfs te laat hadden aangemeld, dat er geen toegangsbewijzen meer aanwezig waren. Via een speciale link kon iedereen zich namelijk aanmelden. Maar je moest er dus wel op tijd bij zijn.

Veel mensen maakte een praatje met elkaar en probeerden ook in gesprek met burgemeester Van Aartsen te gaan; prachtig deze dames in prachtige kledij die even poseerden voor de foto.Enorm veel (luxe en “gewoon”) eten; zalige lasagnes, stamppotten, haring, broodjes en ga zo maar door. Zowel met vlees, vis als vegetarisch. Maar ook poffertjes, patat, een geweldige sushi bar, waar op een draaitafel je kon pakken wat je wilde en natuurlijk diverse drankjes.Bijna alle wethouders waren aanwezig (behalve helaas wethouder Van Alphen. Helaas, omdat hij nog aan het opknappen is van een dotterbehandeling).
Zo ook Jeltje van Nieuwenhoven.Leuk om aan te treffen vond ik Wieteke van Dort; ik blijf een zwak voor haar houden sinds alle programma’s waarin zij meespeelde toen ik jong was.Maar ook was, evenals vorig jaar, de hele -enige Haagse- carnavalsvereniging De Ooie Pieren present. Links op de foto zie je de nieuwe Prins Carnaval.

Iets na 20.00 uur hield burgemeester Van Aartsen zijn nieuwjaarstoespraak. Hij riep daarin op tot “ normaal gedrag”, dat mensen zich tegenwoordig makkelijk laten leiden de Hollandse nuchterheid te verliezen, waarbij hij zich mede richte op de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Maar ook prees hij alle inzet van diverse organisaties, vrijwilligers, politie en brandweer waardoor Oud en Nieuw relatief rustig was verlopen.
Klik hier voor een stuk uit zijn toespraak.Hierna reikte hij de Haagse Pluim uit.Daarna was het op het andere podium tijd voor een verrassing. Eerst ontvingen de Haagse ambassadeurs (waaronder DJ Dennis Weening en ex-leadzanger Tim Akkerman van Di-rect) van War Child 66.660 euro uit handen van burgemeester Van Aartsen en wethouder Frits Huffnagel. Dit was de opbrengst van de oliebollenverkoop en van de ambtenaren die niet kozen voor een kerstpakket maar dit bedrag wilden doneren aan deze organisatie.
Dit jaar, tot aan de nieuwe Beatstad, is Den Haag namelijk War Child-stad. Natuurlijk is dit niet het volledige bedrag dat Den Haag ingezameld heeft tot nog toe; er zullen nog meer acties plaatsvinden.

Daarna was het weer tijd voor muziek.
De R.G. Ruijsstichting , gepresenteerd door Gerard van den IJssel en Jeffrey Huff liet een aantal leidjes horen van “Daar bij die Haagse Toren”.
Hier (klik) kan je het lied van Dennis Wijmer bekijken en beluisteren en hier (klik) dat van John West.Mijn favoriete Haagse lied dat werd gezongen was toch dat van van Hans Steijger en begeleiders.
Hieronder kan je het beluisteren en bekijken.
Terecht werd toch achteraf geconcludeerd dat Oh Oh Den Haag, Mooie stad achter de Duinen “Hét Haagse lied” was.
Leuk zoals Jeffrey Huf door het publiek iedereen liet meezingen met alle aanwezige deelnemers van Daar bij die Haagse Toren die aanwezig waren bij het nieuwjaarsfeest.
Kijk maar eens hieronder voor de soms ontroerende momenten.
En toen was daar de afsluiting; Kraak en Smaak met de Haagse zangeres Rose.
Helaas, de laatste maal dat zij met deze formatie meezingt; ik vind de combinatie van hun zo goed! Toen Gerard van den IJssel me vertelde dat het de laatste keer was baalde ik toch wel.
Mensen dansten enthousiast mee met de funky muziek.
Hieronder het nummer “Plastic People”.


Please follow and like us:

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.