Wijknieuws

Nieuwbouw Brede Buurtschool Vrederust een feit

Lage gebouwen verdwijnen in BBS

 
De Petrus Dondersschool en de Erasmusschool gaan samenwerken om invulling te geven aan de Brede Buurtschool Vrederust.
Dit betekent dat de buurt een voorziening krijgt waar, naast de beide scholen ook andere instellingen en buurtbewoners gebruik van kunnen maken.
De Brede Buurtschool is een initiatief van de gemeente. Meer informatie kunt u vinden op de website van de gemeente (klik hier).
Tussen de Petrus Dondersschool en de Erasmusschool komt nieuwbouw dat het adres Ambachtsgaarde 3 krijgt.


In dit nieuwe gebouwdeel zal Stichting MOOI een onderkomen krijgen om vanuit die locatie buurtactiviteiten te ondersteunen. Ook Wijkberaad Vrederust zal een kantoor betrekken in dit nieuwe gebouwdeel. Verder worden in deze nieuwbouw gehuisvest: vier voorschoolpeuterspeelzalen, de bibliotheek, leslokalen voor zowel onderwijs als buurtactiviteiten en een ruime aula met kookfaciliteiten.

Eind juli 2013 wordt er gestart met de nieuwbouw tussen de twee schoolgebouwen in.
Hiervoor wordt er eerst een stuk laagbouw (op de foto de lage gebouwtjes bij beide scholen) van de bestaande scholen gesloopt. Voordat daarmee  gestart kan worden moet er eerst een veilige bouwplaats en aan- en afvoerroute voor het bouvwerkeer worden ingericht.
Hiervoor wordt een deel van het water van de Ambachtsgaarde gedempt. De ruimte die hierdoor ontstaat wordt gebruikt als bouwplaats en aan- en afvoer van materialen. Tevens wordt daar ook een kraan opgesteld. De bouwplaats wordt met degelijke, vaste hekken volledig afgeschermd van de scholen en het loopverkeer.
Door de bouwplaats op deze plek te maken, wordt ook veiligheid voor de kinderen en de buurt gecreëerd. Zo hoeven vrachtwagens niet verder door de buurt te rijden.

Ten behoeve van de bouwplaats zal er een parkeerverbod komen aan de zijde waaraan de bouwplaats gelegen is. Dit is nodig om het vrachtverkeer een vrije doorgang naar de bouwplaats te geven.
Het totale bouwproject, inclusief de inrichting van de bouwplaats en de sloop zal één jaar duren.

De eerste werkzaamheden, gedeeltelijk indammen en dempen van de sloot, zullen vanaf half juli starten. De sloopactiviteiten zullen in de zomervakantie worden uitgevoerd. De planning is erop gericht om met ingang van het nieuwe schooljaar 2014-2015 de nieuwbouw te kunnen gebruiken.
Enige mate van overlast brengt bouwen altijd met zich mee. Voorop staat dat de bouw vlot en veilig wordt uitgevoerd.
In de zomer van 2014 wordt verwacht dat het gebouw volledig betrokken kan worden.

Please follow and like us:

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.