Sport/ontspanning

Nederlandse medaillewinnaars Winterspelen gehuldigd

Medaillewinnaars
Medaillewinnaars worden gehuldigd. Foto: Anneke Ruys

Eergisteren werden alle medaillewinnaars van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea gehuldigd met een speciaal programma.
Ik vind de prestaties die de sporters hebben neergezet geweldig.
Maar wat ik jammer vind, is dat de Paralympische spelers achtergesteld werden. Het was nauwelijks mogelijk hun wedstrijden te volgen, of je moest het via een live streaming bekijken.
Jammer, dat juist deze sporters niet meer aandacht krijgen, want juist voor hun is een medaille in mijn ogen extra veel waard. Sowieso het meedoen….

Medaillewinnaars
Medaillewinnaars komen aan op Paleis Noordeinde. Foto: Anneke Ruys

Vicepremier Hugo de Jonge en minister van sport Bruno Bruins spraken gisteren in de Grote Kerk de Olympische en Paralympische sporters en hun begeleiders toe. De Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea waren een groot succes voor de Nederlandse ploeg onder leiding van chefs de mission Jeroen Bijl en Esther Vergeer. Nederland behaalde maar liefst 11 gouden medailles, 9 zilveren medailles en 7 bronzen medailles.

Vicepremier De Jonge zei in zijn toespraak dat hij trots is: ‘Jullie zijn de beste sporters, coaches en begeleiders van ons land, en vaak ook van de wereld. Dat is iets om te vieren en om trots op te zijn’.

Minister Bruno Bruins reikte vervolgens een koninklijke onderscheiding uit aan de negen gouden medaillewinnaars. ‘Het is vandaag voor het eerst dat Olympische en Paralympische sporters samen op het podium staan. Dat staat voor mij symbool voor hoe we met sport om willen gaan, namelijk voor iedereen. En voor de kansen en mogelijkheden die er in Nederland zijn om dezelfde droom na te jagen: presteren op het hoogst mogelijke podium.
En dat is precies wat jullie hebben gedaan’.

Hierop fietsten de medaillewinnaars naar Paleis Noordeinde (de achterkant), waar ze ook door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in het zonnetje werden gezet.
Hierop gingen zij naar de voorkant waar een groepsfoto werd gemaakt (eerste foto).
Helaas kon ik het niet meemaken: vandaar dat deze foto’s van Anneke Ruys zijn. Dank je voor het delen!

Bron: RVD

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.