Mens/Maatschappij

Nacht van de Vluchteling finisht op Malieveld
Afgelopen nacht trotseerden 450 wandelaars regen en kou tijdens de Nacht van de Vluchteling. Zij liepen 40 kilometer van Rotterdam naar Den Haag. De deelnemers haalden tezamen ruim € 95.000,- aan sponsorgeld op.
Stichting Vluchteling steunt met deze opbrengst vrouwen en meisjes in Congo die het slachtoffer werden van het seksuele geweld dat daar op grote schaal wordt ingezet als oorlogswapen.
Honderden wandelaars verzamelden zich middernacht aan de voet van de Erasmusbrug.
Nadat Youp van ’t Hek het startschot gaf, liepen zij de nacht in voor een tocht van 40 kilometer van Rotterdam, Schiedam en Delft naar de finish op het Malieveld in Den Haag.Hier werden alle deelnemers verwelkomd met een bloem en een medaille.
Sommigen helemaal uitgeput, anderen nog energiek, ondanks de vele regen die afgelopen nacht was gevallen.
In speciale tenten kon men wat eten en drinken; al liepen vele mensen nadat ze enthousiast verwelkomd waren door hun familieleden en vrienden snel door naar de trein voor een warm bad of warm bed.

In Congo woedt een vuile oorlog. Vrouwen en meisjes zijn op grote schaal slachtoffer van seksueel geweld. Verkrachting en verminking worden gebruikt als oorlogswapen. Ze zijn voor dit gruwelijke geweld op de vlucht geslagen. Stichting Vluchteling zet zich in voor deze vrouwen door hen directe medische hulp te bieden.

Hier een kort filmpje van de aankomt en een interview met een medewerkster van Koffietijd die door haar trotse dochter werd opgewacht:

Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.