Mens/Maatschappij

Moving People, het verhaal van vluchtelingen

Moving people bij de regeringsgebouwen

Moving People
Beeldjes kijkend naar de regering

Erg actueel nu. Zeker vandaag.
Vluchtelingen.
Eigenlijk wil niemand hun verhaal horen. Het is of lijkt te bedreigend.
Maar liefst 60 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht. Om deze mensen een gezicht te geven, is er een street art project “Moving People” om deze mensen een gezicht te geven.

Ik laat me niet snel politiek uit en wil eigenlijk onafhankelijk blijven hier. Maar dit maal maak ik een uitzondering. Ik begrijp niet hoe de EU een compromis heeft kunnen sluiten op deze voorwaarden met Turkije. Het stemt mij verdrietig. Vandaar dat ik deze blog vandaag publiceer.

Kleine beeldjes worden  op diverse plaatsen in steden neergezet die gefotografeerd kunnen worden, maar ook mogen worden meegenomen om elders een plek te geven om het verhaal van vluchtelingen zoveel mogelijk te verspreiden. Mensen bewust te maken.
Deze groep zag ik vandaag langs de hofvijver gericht op de Eerste en Tweede Kamer en natuurlijk het torentje van Rutte.

Natuurlijk heb ik ook een poppetje meegenomen. Waar ik deze zal plaatsen weet ik nog niet, maar het zal een prominente plek krijgen om ook in deze wijk mensen te laten nadenken wat het inhoudt je veilige huis en haard te moeten verlaten.

Lees hier meer over het project en de vluchtelingen.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.