Wijknieuws

De Morgensterkerk krijgt een Gulden Klinker

Morgensterkerk
Morgensterkerk heeft Gulden Klinker

Gisteren was een bijzonder moment voor de Morgensterkerk in Escamp.
Zij kregen namelijk de Gulden Klinker. Als ik me niet vergis, komt het niet vaak voor, dat een privéterrein een dergelijke waardering krijgt. Maar het had een duidelijke reden.

Morgensterkerk
Prachtige tuin om de Morgensterkerk

Erg druk was het niet gistermiddag, het was natuurlijk een werkdag. Toch waren er een aantal dames en heren afgekomen op dit heuglijk feit.
In de ontvangsthal van de kerk werden een aantal toespraken gehouden, zoals natuurlijk gebruikelijk.
De Morgensterkerk is mooi opgeknapt en er is een stuk aangebouwd. Ik herkende hem bijna niet meer terug!
Toen was het probleem, wat te doen met de tuin. Moest die worden betegeld, of zou het een “groene” tuin worden. Omdat de natuur belangrijk is, werd besloten voor groen te kiezen. Er wordt in een stad al genoeg betegeld.

Eerst werd de tuin opgehoogd en daarna geschoffeld en nog eens geschoffeld. Maanden was men hiermee bezig, tot in november de eerste vaste planten in de grond werden gezet.
Wat mij opviel, was dat voornamelijk is gekozen voor planten waarop bijen op af komen. Bijvoorbeeld veel vingerhoedskruid. En een groot bijenhotel.
Deze lente werden nog een groot aantal éénjarige planten in de grond gezet.
Het resultaat is werkelijk schitterend.

Morgensterkerk
Cheque wordt overhandigd door René Baron

In zijn toespraak vertelde ook René Baron (stadsdeeldirecteur Escamp) dat het een prachtig stukje Escamp is geworden, waar het goed toeven is. Hij prees de vrijwilligers die hiervoor verantwoordelijk zijn.
Bewoners kunnen nu ook genieten van de mooie tuin en de doorgang vanaf de openbare weg is een veilige route geworden. De tuinlieden hebben in overleg met de gemeente ook een stuk bos met hoge bomen aangepakt en nu ziet het er prachtig uit. René Baron benadrukte dat de gemeente dit niet alleen kan, en juist blij is als dit samen met bewoners aangepakt kan worden. Hij noemde dit de Haagse Kracht.

Morgensterkerk
Gulden Klinker wordt gelegd

De stadsdeeldirecteur reikte de cheque van 1000 Euro die bij de Gulden Klinker hoort, uit aan de heer Pellikaan die de drijvende kracht is van de tuinploeg. Daarna werd gezamenlijk de Gulden Klinker op zijn plaats gelegd in de prachtige tuin.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.