Kunst/Cultuur

Mauritshuis viert 200 jarig bestaan met Murals

Mauritshuis
200 jarig bestaan werd met veel bloemenpracht gevierd

Dit jaar viert het Mauritshuis het 200 jarig bestaan.
Als openbaar museum dan he? Want al vanaf 1822 is het Mauritshuis een openbaar museum. Daarvoor diende het o.a. als woonhuis van graaf Johan Maurits van Nassau Siegen, gouverneur van de Hollandse kolonie in Brazilië.
In 2014 werd dit museum, na twee jaar gerestaureerd te zijn, feestelijk heropend.

Mauritshuis
De prachtige mural (in werkelijkheid veel mooier!) in de Lonnekerstraat in Morgenstond

MauritshuisDit wilde het Mauritshuis niet onopgemerkt voorbij laten gaan.
Met een -in mijn ogen- prachtig initiatief kan je binnenkort in vijf stadsdelen genieten van de collectie van het prachtige museum. Maar dan niet van de oorspronkelijke schilderijen, maar van muurschilderingen gebaseerd op een schilderij uit de collectie.

De allereerste is al klaar!
In Escamp, in de Lonnekerstraat staat deze te pronken. (Ben je in de buurt of op de Leyweg: neem een kijkje!).
Hij is gemaakt door het Nederlandse duo Super A & Collin van der Sluijs. Zij hebben zich laten inspireren door het schilderij van Melchior d’Hondecoeter, Kippen en eenden uit 1680.

Dit initiatief heet de Mauritshuis Murals: “vijf muurschilderingen in verschillende wijken van Den Haag. Street artists uit binnen – en buitenland laten zich inspireren door de collectie van het museum en vertalen deze naar een nieuw kunstwerk. Niet alleen bekende namen uit de Street Art wereld, maar ook aanstormend talent krijgt de kans zich te laten inspireren. Op deze manier maakt Den Haag op een heel nieuwe manier kennis met de collectie van het Mauritshuis”. Aldus het Mauritshuis. Het museum werkt voor dit project samen met The Hague Street Art (THSA), onderdeel van Stichting AIGHT.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.