Sport/ontspanning

Marc Cavendish wint Wateringse WielerrondeGisteren werd de 39e Wateringse Wielerdag gereden in een druk en sfeervol Wateringen.
Ondanks de voorspellingen was het een heerlijke dag waar ook de zon zich veelvuldig liet zien.
Vanaf 18.00 uur werden alle profrijders gepresenteerd op het Plein op een podium waar ze met hun fiets op reden. Ook Marc Cavendish, groene truirijder van de Tour de france was aanwezig.
Op dit podium werden ze onder andere door Gert Jakobs van het RTL 7 succes programma Tour du Jour geinterviewd. Hierboven Pim Ligthart, die uiteindelijk derde werd.
Iedereen kreeg de mogelijkheid handtekeningen te verzamelen van hun of haar idool; ook burgemeester van het Westland Van der Tak sprak met een aantal rijders en kreeg een handtekening.
Hierna werd een tour door de stad gemaakt met de tourrijders op en in een antieke brandweerwagen en andere mooie wagens,
terwijl de profrijders wachtten op hun terugkomst..
Hierop gaf burgemeester Sjaak van der Tak het startschot en werd de 100 kilometer gereden.
Groene truirijder van de Tour de France Marc Cavendish won deze rit, Kenny van Hummel werd tweede en Pim Ligthart derde.

Volgens de organisatie stonden 35.000 tot 40.000 toeschouwers langs het parcours. Dat is het hoogste aantal in de afgelopen tien jaar.Please follow and like us:

Eén reactie

  • Ferry

    Vroeger had je ook wedstrijden in Den Haag , ik herinner me nog de ronde van Capitol maar ook kleinere meest junioren wedstrijden midden in woonwijken zoals de Wolmaranstraat in Transvaal en de Gooilaan in Escamp.
    Nu is dat onmogelijk maar toen had je geen auto’s dus ruimte zat voor de jeugd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.