Stadsnieuws

Loosduinen Gaat Los 2022 opent met lied

Loosduinen Gaat Los 2022
Een ode aan Loosduinen betekende de start van Loosduinen Gaat Los 2022. Gregor Bak gaf de maat aan met een peen.

Op dit moment vindt  ‘het gezelligste culturele festival van Den Haag’ weer plaats in Loosduinen. Al voor de zesde maal. Ik heb het over Loosduinen Gaat Los 2022. Van woensdag 2 november tot en met zondag 6 november zijn verschillende locaties omgetoverd tot inspirerende culturele ontmoetingsplekken. Hier kan je kijken wat allemaal te doen valt deze dagen.
Gelukkig was het gisteren mooi weer toen dit festival officieel werd geopend met zang.

De opening van Loosduinen Gaat Los 2022 vond dit jaar plaats op het Alphons Diepenbrockhof plein. Het was maar goed dat ik vroeger van huis was gegaan, want ik stond te wachten op de lokatie van vorig jaar namelijk het Loosduinse Hoofdplein. Oef….
Toen ik me realiseerde dat ik fout zat, fietste ik snel naar het andere plein waar heel veel kinderen zaten en een aantal mooie dames op een bankje met de tekst van het lied al op hun schoot.

Loosduinen Gaat Los 2022
Sam Hermans presenteerde aan wethouder Hilbert Bredemeijer het boek

Sam Hermans, directeur Bibliotheek Den Haag en Haags Gemeentearchief, presenteerde aan wethouder Hilbert Bredemeijer een boek vol verhalen en tekeningen van kinderen uit het stadsdeel.
Een mooi boek, dat enorm gevarieerd eruit zag. Ik mocht het even doorbladeren. Het eerste exemplaar was voor de wethouder, maar alle andere kinderen kregen ook een exemplaar.

Loosduinen Gaat Los 2022
Drie dames zitten al klaar om de ode mee te zingen

Daarna zongen kinderen en een ouder koor het lied “Ode aan Loosduinen” dat speciaal geschreven was voor Loosduinen door Gregor Bak.
Natuurlijk zong iedereen die aanwezig was het lied mee.
Loosduinen, het voelt zo vertrouwd. Loosduinen, voor jong en voor oud. Hier wil je zijn, hier staat je huis. In Loosduinen voelen wij ons zo thuis!”
Met een peen gaf Gregor Bak de maat aan. Want, zo zei hij, “Mensen uit Loosduinen worden Peenbuikers genoemd. Zij wasten de peen in de sloot, terwijl ze met hun buik op de grond lagen”.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.