Muziek

Level 42 in Paard van TrojeDe jaren 80 van de vorige eeuw (wat klinkt dat lang geleden….).
Wat een diversietijd aan muziek ontstond (mede) toen.
Het was ook de periode, dat mijn man en ik veel stapten. Een tijd, waaraan ik met veel plezier terugdenk. Muziek speelde -en speelt- een grote rol in ons leven.
In het Paard van Troje (ja, toen nog met die zalige eettent) waren we veel te vinden; vaak werd daar Level 42 gedraaid. Ik was ook echt een fan van deze Engelse band, en had veel op vinyl. De manier waarop Mark King de bas bespeelde was/is uniek!

Gisteravond kwam Level 42 naar het Paard. Lang heb ik getwijfeld om erheen te gaan; ik wilde dolgraag, maar mijn man had geen energie meer. Maar de combinatie van een stukje sentiment en het feit dat ik de muziek waardeer maakten, dat ik toch op het nippertje richting Prinsegracht ben gegaan.


Ik zag een stampvolle grote zaal (tot en met beide balkons!) van voornamelijk mensen van mijn leeftijd (maar ook jongeren) en een dynamische band, die een tour maakten omdat ze dit jaar hun 30ste verjaardag vieren.
Vaak heb ik het gevoel, dat oudere bands op hun “automatische piloot” gaan spelen als ze te vaak dezelfde nummers spelen. Maar dat vond ik hier helemaal niet het geval.
Met dezelfde passie als vroeger speelden ze hun nummers waarbij ze een “rit door de tijd” maakten.
Ik heb genoten. Ook met het welbekende nummer “Lessons in Love”dat toch wel één van mijn favorieten is. En zo te zien niet alleen ik; iedereen danste en zong mee en leek veel plezier te hebben.
Helaas, foto’s waren (eigenlijk kwam ik later achter) niet toegestaan.
Dus….. ik ben buiten blijven wachten tot de bandleden naar hun bus zouden gaan (morgen treden ze op in Groningen) samen met nog een paar “die-hard” fans.

Het was koud! Net op het moment dat ik het op wilde geven kwamen de bandleden naar buiten.
Wat een totaal ander beeld gaven ze me dan veel andere bands. Ze vertelden zo veel en waren zo hartelijk. Er werd geknuffeld, gezoend en honderduit verteld over hun band en muziek. Dat Mark, ondanks dat hij al zo lang speelde het nog steeds enorm naar zijn zin had en zich tijdens een optreden wel 20 voelde. Het bleef fantastisch om te doen en elke keer was een optreden uniek voor hun, bij elk optreden voelde hij zich anders. Ja, dat was te merken!
Het was het wachten waard geweest….
Fototoestellen werden uitgewisseld en iedereen ging met de bandleden op de foto.
Een heel bijzondere avond voor mij!

Please follow and like us:

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.